23948sdkhjf

Casa totalentreprenør på Kolding-center

Entreprenør- og ejendomskoncernen Casa A/S bliver totalentreprenør og bygherre på halvdelen af lejlighederne i Holmstaden, et outletcenter med lejligheder midt i Kolding.
Holmstaden, et outletcenter med lejligheder midt i Kolding, er nu for alvor ved at tage form. Nordic Design Village A/S har stillet en garanti på 10 millioner kroner, så Kolding Kommune kan give grave- og støbetilladelse, når der er afleveret en ansøgning til efteråret. Det fremgår af Kolding Kommunes hjemmeside.

Samtidig er ejendomsselskabet Casa kommet med som totalentreprenør på hele byggeprojektet, ligesom Casa indtræder som bygherre på halvdelen af projektets lejligheder. Ejendomsselskabet stiller halvdelen af garantien, og byrådet har sagt god for, at byggerettighederne til lejlighederne overdrages til Casa.

Frist til december
Kolding Kommune har tidligere besluttet at sælge de cirka 27.000 m² ved Riberdyb/Holmsminde til Nordic Design Village. I forbindelse med garantien på de 10 millioner kroner har køberen fået frist til december til at stille resten af garantien.

- Det er godt for Kolding Kommunes fortsatte vækst, at vi kan tage næste skridt til de ambitiøse planer om Holmstaden. Og det hjælper, at Casa A/S er med til at løfte det. Selv om der måske er nogle, der synes, det tager lang tid, så er Holmstaden udviklet på tre år. Og erfaringer fra udlandet siger 10-15 år, før et outlet er klar. Hvis alt går vel, vil købelystne danskere i endnu højere grad strømme til Kolding om et par år, siger borgmester Jørn Pedersen.

I forbindelse med oplysningen om, at outletcenter-projektet kan komme videre opfordrer Kolding byråd Nordic Design Village og andre involverede investorer til at benytte kommunens sociale klausuler og overveje udbud af fagentrepriser, så lokale virksomheder får en reel chance for at byde på opgaver i byggeriet.

Holmstaden vil ligge i direkte tilknytning til gågaderne i Kolding. Desuden inddrager Holmstaden området omkring Kolding Å med rekreative områder af høj kvalitet, som kan benyttes af byens borgere og gæster.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094