23948sdkhjf

Danmarks største pumpestation skal sikre Aarhus mod oversvømmelser

Som led i et større klimasikringsprojekt er Sulzer Danmark netop nu i gang med at opføre en sluse og tilhørende pumpestation ved åen i Aarhus. Projektet er en døråbner til et marked i voldsom vækst.
Ved højvandet tilbage i 2007 var vandet i Aarhus Å blot 10 centimeter fra at oversvømme den indre by. Aarhus Kommune besluttede derfor at investere 44 mio. kr. i klimatilpasning som led i byggeriet af multimediehuset Urban Mediaspace, og netop nu er Sulzer Danmark i fuld gang med at installere den pumpestation, der fra 2015 skal sikre, at Aarhus by kan overleve både monsteregn og høj vandstand i Kattegat.

- Anlægget vil have en pumpekapacitet på 18 kubikmeter i sekundet eller 65.000 kubikmeter i timen, og målt på kapaciteten bliver det Danmarks hidtil største af sin slags, fortæller projektleder Claus Hauge Kristensen fra Sulzer Danmark til Building Supply.

En døråbner i ind- og udland
Schweiziske Sulzer beskæftiger omkring 14.000 ansatte på verdensplan, men er en relativt ny aktør i Danmark. Indtil for få år siden blev virksomhedens danske aktiviteter varetaget gennem forhandlersamarbejder under navnet ABS Pumper, men i april 2011 etablerede Sulzer et selskab på dansk grund; Sulzer Pumps Denmark A/S, og beskæftiger i dag 15 medarbejdere fordelt på kontorer i Farum og Odense.

I begyndelsen bestod kundekredsen næsten udelukkende af forsyningsselskaber, men det øgede fokus på klimaforandringer har medført, at klimasikringsprojekter i dag tegner sig for omkring 30 procent af omsætningen.

- Vi mærker stigende efterspørgsel inden for klimasikring, hvor meget vand skal flyttes på kort tid. Projektet i Aarhus er stort for os, og vi ser det helt klart som en døråbner; ikke blot til det danske marked, men også det øvrige Europa, hvor der er stor interesse, fortæller Claus Hauge Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109