23948sdkhjf

Jan Gehl præmieres for den menneskelige by

Jan Gehl tildeles N.L. Høyen Medaljen for sin enestående indsats for den menneskelige by - det er især hans forståelse for udviklingen af det offentlige rum og for borgernes mangeartede behov, der giver ham medaljen.
Med N.L. Høyen Medaljen kan Akademiet udmærke et menneske, der har ydet en indsats af høj kvalitet inden for forskning, fortolkning eller formidling af de skønne kunster.

- Få arkitekter – om nogen – har i nyere tid haft så stor indflydelse på forståelsen og udviklingen af det offentlige rum i vore byer som Jan Gehl, skriver komiteen bag uddelingen af N.L. Høyen Medaljen.

Jan Gehl satte allerede tidligt i sin karriere navn på de egenskaber en by og en bebyggelse skal besidde for at være gode for mennesker, og i 1971 udgav han en lille bog med stor betydning, Livet mellem husene, hvori han analyserede vellykkede og mislykkede byrum, gader og pladser – målt ud fra anvendelsesgraden.

Fra Toronto til Cape Town, fra Vilnius til Costa Rica ansås hans arbejde som et rent og skær pioner-arbejder. Og hvad han dengang ikke opnåede i anerkendelse fra dansk side af, har han nu fået i form af N.L. Høyen.

I dag er hans bøger og værker ved at vinde indpas i Danmark og efter en periode som forskningsprofessor ved Kunstakademiets Arkitektskole, løser Jan Gehl Architects internationale opgaver med holistisk planlægning – opgaver, der udvikler og styrker byers identitet og karakter og tilgodeser borgenes forskellige behov.

Kilde: Akademirådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359