23948sdkhjf

Ny sikkerhedsaktion på byggepladserne

I dag går Arbejdstilsynet i aktion på byggepladser landet over. Aktionen er den sidste temperaturmåling på byggepladsernes sikkerhed, inden Arbejdstilsynet efter påske indleder en systematisk gennemgang af arbejdsmiljøet i samtlige af landets bygge- og anlægsvirksomheder.
Siden juni 2006 har Arbejdstilsynet gennemført en række uanmeldte aktioner på byggepladser over hele Danmark, hvor tilsynet har fokuseret på overholdelsen af de gældende sikkerhedsregler. Aktionerne har tydeligt vist, at der på alt for mange byggepladser er problemer med at overholde selv de mest basale regler for sikkerheden.

- Det er meget bekymrende, at man på mange byggepladser tager så let på sikkerheden, siger kontorchef Sonja Ploug Jensen, Arbejdstilsynet og hun fortsætter:

– Vi ved jo, at hvis man sløser med sikkerheden, stiger risikoen for ulykker – og når vi snakker byggepladser, er det ofte alvorlige ulykker med store konsekvenser for den enkelte medarbejder, for arbejdsgiveren og for samfundet som helhed. Med aktionen i dag vil vi fastholde fokus hos både medarbejdere og arbejdsgivere på sikkerheden.

Aktionen er samtidig optakt til, at Arbejdstilsynet fra den 1. april i år indleder en systematisk screening af arbejdsmiljøet hos alle bygge- og anlægsvirksomheder med ansatte i Danmark. Inden udgangen af 2008 vil samtlige bygge- og anlægsvirksomheder have haft besøg af Arbejdstilsynet.

- Med screeningerne af branchen får vi mulighed for at komme hele vejen rundt og på den måde sikre, at man i alle virksomheder bliver opmærksom på betydningen af et sundt og sikkert arbejdsmiljø, fortæller Sonja Ploug Jensen, og fortsætter:

– Alle har interesse i at få strammet op på sikkerheden. Medarbejderne, der gerne vil komme helskindede hjem. Arbejdsgiverne, der i en tid med knaphed på medarbejdere har brug for at kunne fastholde de ansatte. Og statskassen, fordi ulykker og sygefravær koster os alle dyrt.

Arbejdstilsynet forventer at besøge omkring 200 byggepladser i løbet af aktionsdagen.

I 2005 skete der 20 dødsulykker på de danske byggepladser. I 2006 omkom 7 under arbejde på byggepladser.

Kilde: Arbejdstilsynet - www.at.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079