23948sdkhjf

Protester mod klagefrister

Byggeorganisationer er i mod lange klagefrister på byggematerialer, men regeringen vil forlænge fristerne med fem år.
I dag har danskerne en klagefrist på byggematerialer på fem år. Det ønsker regeringen at ændre til ti år. Og det forslag møder modstand fra de store byggeorganisationer. Det skriver ErhvervsBladet.

Forslaget fra regeringen går på, at fristen for at klage over byggematerialer forlænges fra fem til ti år, da der ofte går mange år, før det kan konstateres, om der forekommer mangler ved et byggeri.

Byggematerialeindustrien, Danske Byggeri og Trælasthandlerunionen er imod forslaget, da de mener, at de lange klagefrister vil give fordyrelser og skade forbrugerne.

- Det kan måske lyde som et paradoks, at en udvidet frist kommer forbrugerne til skade. Men de lande, vi handler med, opererer slet ikke med så lange frister. Nu skal vores indkøbere til udlandet og bede producenterne om ti års reklamationsret. Resultatet bliver enten højere priser, eller også vil man bare ikke bøvle med det beskedne danske marked, siger direktør Palle Thomsen, TUN til ErhvervsBladet.

I dag er der en forældelsesfrist på fem år for alle byggearbejder, og reglen er gældende for alle lige fra arkitekt til håndværker og materialer, og det er en fordel, at reglerne er ens for alle. Det mener Mogens Hansen fra Dansk Byggeri.

Desuden er man hos byggeorganisationerne bange for, at private husejere vil give sig til at klage over byggematerialerne, hvor fejlen i egentlig beror på husejerens byggefejl og sjusk frem for mangler ved materialerne.

Kilde: ErhvervsBladet – www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078