23948sdkhjf

Vinterens nedstyrtede tage skal undersøges

Erhvervs- og byggestyrelsen har nu bedt seks af de sammenstyrtsramte kommuner om at redegøre for vinterens nedstyrtede tage.
Adskillige tage er styrtet sammen i Danmark under snevejret i februarmåned, og nu vil Erhvervs- og Byggestyrelsen undersøge om det skyldes dårligt ingeniørarbejde eller utidssvarende byggenormer. Det skriver ErhvervsBladet.

Det er kommunerne, der skal stå for indsamling af oplysninger om de sammenstyrtede tage, og indtil videre er seks kommuner blevet bedt om en redegørelse. Men i praksis er det bygningernes ejere, der kommer til at forestå den egentlige undersøgelse sammen med en rådgiver.

Hos Erhvervs- og Byggestyrelsen regner man dog ikke med en ensidig konklusion på kollapsene. Tidligere i forbindelse med vinterstormen i 1999 undersøgte man årsagerne, og Jesper Rasmussen fra erhvervs- og Byggestyrelsen fortæller til ErhvervsBladet:

- Det viste sig, at hovedproblemet lå i, at gældende forskrifter ikke var blevet fulgt. Forskrifterne var der i sig selv ikke noget i vejen med. Jeg tør også godt sige, at jeg også denne gang tvivler på, at vore normer behøver en opstramning. Der er indbygget en høj sikkerhedsmargin i de danske byggenormer, siger han.

Til gengæld vil han ikke afvise, at ekstremt vejr også i fremtiden vil kunne føre til beskadigelser på danske byggerier,

Kilde: ErhvervsBladet – www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078