Genbrug og nybyggeri går hånd i hånd på KUA3
”Gråt genbrug er godt for det grønne regnskab”, mener man hos B. Nygaard Sørensen A/S, som er i fuld gang med tredje etape af den store ombygning af Københavns Universitet på Amager.
Byggeriet indebærer – i lighed med de forudgående etaper – at store dele af de eksisterende betonkonstruktioner bevares og forstærkes, så de kan indgå i nybyggeriet, hvor der bygges to etager på.
Det gamle Københavns Universitet Amager blev opført midt i 1970erne som en midlertidig løsning på universitetets pladsproblemer. Med omdannelsen får byggeriet – der for mange stod som noget af tidens tarveligste betonbyggeri – en ny fremtid indbygget i KU’s nye Søndre Campus. Når denne tredje og sidste etape om et par år er helt færdig, bliver komplekset hjemsted for blandt andet de juridiske og teologiske fakulteter med op mod 5.000 ansatte og studerende.
Effektive storentrepriser
B. Nygaard Sørensen udfører den store byggesag i en storentreprise, hvor man har påtaget sig alle de med omdannelsen og udførelsen af råhuset forbundne entrepriser – bemærkelsesværdigt nok uden egenproduktion. Det er således i realiteten en ren styringsopgave, man udfører:
- Vores opgave handler jo grundlæggende om at tilvejebringe et godt samarbejde, løse udfordringerne og få tingene gjort. Selv om vi ikke har nogen egenproduktion her, er der i høj grad en BNS-ånd over pladsen og den måde tingene gøres på. Det er jo i ledelsen af en byggeplads, at du slår rytmen an, og her kan vi tilføre metodik og erfaring. Vi går til opgaven med den grundindstilling, at vi skal lave et ordentligt stykke arbejde og aflevere det til tiden. Det er vores værdier og det er min opgave at sikre, at de gennemsyrer hele pladsen, fortæller pladschef Klaus Peter Nielsen.
KUA3 er ikke den eneste storentreprise, som B. Nygaard Sørensen arbejder på netop nu. Ved Jagtvej i København, udfører virksomheden – ligeledes for Bygningsstyrelsen – råhuset til det kommende Pharma Science Center.