23948sdkhjf

Bo småt, men godt

Mange lejligheder i byen har brug for kreative løsninger, hvis der skal være plads til det hele. Den japanske tegnestue Atelier Bow-wow har på nyskabende vis flyttet grænserne for, hvordan man kan bygge og bo i byen.
Udstilling:
Atelier Bow-wow – fremtidens bolig

Udstillingen kan ses i perioden 4. juni-29. august på Plan 2 i Dansk Arkitektur Center. Der er gratis adgang.

Udstillingen består af fem boligprojekter af Bow-wow der illustreres gennem fotos, tegninger, modeller samt tekster, der fortæller om projekterne.

Den er støttet af Realdania, The Japan Foundation og Danske Banks Jubilæumsfond af 1968.
Hvis man synes boliger er dyre i København, så skal man ikke se på grund- og huspriser i Tokyo. Disse vilkår skaber behov for at bygge tæt og småt på kreativ vis for at udnytte de dyrebare kvadratmeter, og det er hvad den fremtrædende, japanske tegnestue Atelier Bow-wow har specialiseret sig i.

I en ny udstilling på Dansk Arkitektur Center viser de eksempler på det, der måske også kan blive en del af fremtiden for boligmarkedet i København.

Selv kalder Atelier Bow-wow de mange ’selvgroede’ mikrobygninger i Tokyo, som de er inspirerede af, for ”pet architecture” (kæledyrs arkitektur). Det er et begreb, som beskriver bygninger, der er blevet klemt ind i de overskydende rum. Bygningerne har af den grund ofte besynderlige former og kreative løsninger på vinduer, afløb og aircondition.

Tegnestuen eksperimenterer også med, hvordan byhuset kan orientere sig mere mod fællesskabet, hvordan boligen kan kombineres med andre funktioner, og hvordan flere kan færdes under samme tag: Alt sammen præmisser, der er en selvfølge i traditionel japansk arkitektur, men som med det 20. århundredes forkærlighed for funktionsopdeling og fokus på kernefamilien er blevet forkastet i vesten.

Fremtidens bolig?
- Umiddelbart kan menneskemylderet i Tokyo synes langt væk fra den fredelige middelalderby i København og resten af Danmark. Men måske vi kan lære noget af Bow-wow og Tokyo, når befolkningen i vores byer og forstæder også i fremtiden kommer til at vokse, og vi skal bo flere mennesker på den samme plads. Atelier Bow-wows eksperimenterende Tokyo-huse, som kan opleves på udstillingen i Dansk Arkitektur Center, tilbyder os et kig ind i et allerede eksisterende scenarie for fremtidens byer, lyder det i invitationen fra Dansk Arkitektur Center.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078