23948sdkhjf

Nye veje til flere studieboliger

Relevante bygherrer og White Arkitekter mødtes den 27. maj for at drøfte behovet for flere studieboliger i København i forbindelse med kampagnen ”Hvor skal vi sove i nat?”.
På nuværende tidspunkt er der omtrent 58.000 studiepladser i København, hvor der kun findes 9.600 studieboliger. Og med udsigt til yderligere 33.000 unge mellem 18 og 29 inden 2015 står København overfor en kæmpe udfordring.

Med kampagnen ”hvor skal vi sove i nat” vil en gruppe studerende skabe opmærksomhed omkring problemet med de manglende studieboliger. Med udgangspunkt i deres indgående kendskab til de studerendes problemer og behov vil de sammen med White Arkitekter, der har visioner og idéer til fremtidens studieboliger, forsøge at skabe løsninger på problemet.

Særlige boligbehov
- Vi skal være med til at sætte fokus på denne politiske dagsorden. Faktum er, at der er behov for at bygge langt flere boliger til studerende end der planlægges, og vi mener, at vi har en ide til, hvordan de udfordringer kan løses. Med samarbejdet ”hvor skal vi sove i nat” har vi mulighed for at etablere et forum, hvor vi virkelig inddrager og lytter til brugerne, udtaler Morten Vedelsbøl, som er kreativ chef i White arkitekter og forklarer at også selve boligens udformning, brug og potentielle indretning blev diskuteret på et møde mellem relevante bygherrer og arkitektfirmaet den 27. maj:

- Når man skal skabe boliger til studerende, er det nødvendigt at tænke deres liv og måde at bruge boligen på ind fra første dag. Unge og især studerende bruger deres bolig på andre måder end resten af befolkningen. Det er ved at kortlægge disse ting og tænke boligen på nye måder, at vi forsøger at knække koden.

Dette er aspekter, som White Arkitekter har tænkt ind i processen omkring boligernes udformning. Fx kan man åbne boligen op og gøre den til en del af et uformelt fællesrum, eller lukke den af så den bliver helt privat. De studerende skal med andre ord have boliger, der interagerer med brugeren og dennes omgivelser. Samarbejdet mellem deltagerne ved workshoppe den 27. maj fortsætter nu efter mødet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078