23948sdkhjf

Henning Larsen og MT Højgaard vinder In-Situ Prisen

Arkitekt og entreprenør bag Det nye Moesgaard Museum vinder den eftertragtede In-Situ Pris for fantastisk byggeri med pladsstøbt beton i Skåde Bakker, syd for Aarhus.
Dansk Beton Fabriksbetongruppen, som er en brancheforening for fabriksbetonproducenter i Dansk Byggeri, har tildelt Henning Larsen Architects og entreprenørvirksomheden MT Højgaard In-Situ Prisen 2014. Prisen vil blive overrakt den 11. juni 2014 for Det nye Moesgaard Museum.

Museet åbner for publikum i oktober 2014 med mulighed for at bevæge sig rundt gennem en levende formidling af forhistorien med nye virkemidler og fokus på mennesket og den gode historie.

Om In-Situ Prisen
In-Situ Prisens formål er at sætte fokus på det pladsstøbte byggeri og de mange, spændende muligheder for unikke løsninger, som anvendelsen af pladsstøbt beton giver. Prisen er på 50.000 kroner og uddeles med støtte fra Aalborg Portland og Paschal Danmark.

I alt var tre projekter nomineret til In-Situ Prisen 2014. Ud over Det nye Moesgaard Museum var Musikkens Hus i Nordjylland og M/S Museet for Søfart i Helsingør nomineret.
Prisvinderen er valgt af In-Situ Prisens dommerkomite, der består af arkitekt MAA Sophus Søbye, Sophus Søbye Arkitekter ApS, og kreativ direktør, arkitekt MAA Jesper Gottlieb, partner i Gottlieb Paludan Architects.

- Det nye Moesgaard Museum træder på markant vis ud af Skåde Bakker for med ét kæmpe betontag at samle alle husets forskellige funktioner i en stor landskabelig bevægelse. Huset er internationalt i sit udsyn, men bygger tillige på det bedste i den danske arkitekturtradition, og er derfor valgt som modtager af årets In-Situ Pris, begrunder dommerne.

Taget er et græsklædt skråtag på næsten 13.000 kvadratmeter, der samtidig fungerer som udsigtstag med en største højde på 21 meter over terræn.

- Det store tag er husets omdrejningspunkt, hvorunder gennemgående trappeforløb binder husets varierede rumligheder sammen i en oplevelse præget af gedigne materialer som pladsstøbt beton, natursten og egetræ, uddyber dommerkomiteen.

Fakta om Det nye Moesgaard Museum
Det nye Moesgaard Museum er på 16.000 kvadratmeter og opført med brug af 9.500 kubikmeter pladsstøbt beton. Teamet bag byggeriet er MT Højgaard, Henning Larsen Architects og Cowi.

Museet, der har kostet 345 mio. kr. at opføre, lever op til kravene i lavenergiklasse 1. Arkitekten har til projektet valgt en beton med hvid cement, synlige konushuller og en glat overflade til de mange og høje in-situ støbte vægge, der præger både bygningen og den smalle, sydeuropæisk inspirerede passage fra taget til naturen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094