23948sdkhjf

Syv år til opgradere

Landets ingeniørhøjskoler får ifølge et nyt forlig 7 års selvstændighed, inden de skal lægges sammen med andre mellemlange, videregående uddannelser.
Ingeniørhøjskolerne får i modsætning til de andre mellemlange, videregående uddannelser mulighed for at køre videre, som en selvstændig enhed – i hvert tilfælde de næste syv år. Det skriver ErhvervsBladet i dag.

I 2014 skal de så lægges sammen med professionshøjskolerne, der oprettes 1. januar 2008. Professionshøjskolerne er syv store tværfaglige skoler placeret regionalt.

Overgangsperioden på syv år skal gøre det muligt for Ingeniørhøjskolerne at komme op i gear. I øjeblikket slås Ingeniørhøjskolerne med massive problemer med at tiltrække unge og samtidig er frafaldet stort - op mod en tredjedel af de unge falder fra under uddannelsen.

Både Dansk Byggeri og Dansk Industri er der tilfredshed med forliget.

- Det er positivt, at forligspartierne lægger vægt på, at der skal ske noget særligt for at få styrke ingeniøruddannelsen. Men det er problematisk, at man fortsat lægger op til, at de syv nye professionshøjskoler skal udvikle uddannelse rettet mod det private arbejdsmarked. Det har de ingen forudsætninger for, siger Charlotte Rønhof, forskningschef i Dansk Industri, til ErhvervsBladet.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078