23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen vinder opgave på 210 boliger

Facade og tag på 210 af boligforeningen 3Bs boliger i Herlev skal renoveres. Opgaven til 60 millioner kroner skal klares på 14 måneder. Egenproduktion udgør størsteparten.
Adserballe & Knudsen har vundet endnu en tagrenovering på en af Boligforeningen 3Bs afdelinger. Denne gang er det renovering af havefacade og tag på 210 boliger i Herlev i afdelingen Vestergaarden II.

Vestergaarden II er en af de store boligafdelinger, der blev opført midt i 1950erne i Herlev. Afdelingen består af 19 blokke med rækkehuse i 1½ plan opført i gule sten og 18 enkeltstående huse, i alt 223 boliger. 13 boliger er renoveret for nylig som pilotprojekt, og tilbage står 210 boliger, som Adserballe & Knudsen skal renovere tag og facader på.

- Hele tagkonstruktionen skal renoveres.
Fakta
Tag- og facaderenovering med efterisolering og 17.000 m² nyt tegltag.
Hovedentreprenør: Adserballe & Knudsen A/S
Entreprisesum: 60 millioner kroner
Bygherre: Boligforeningen 3B, Afdeling 3035 Vestergaarden II
Bygherrerådgiver: Bornebusch Tegnestue A/S
Ingeniør: Dominia A/S
Byggeperiode: Maj 2014-juni 2015.
Denne opgavetype og i den størrelse er en kerneopgave, som vi er godt rustet til at løfte, siger projektleder Jonas Toft, Adserballe & Knudsen og fortsætter:

-Vi indleder med at gennemgå og renovere tagkonstruktionen i alt 17.000 kvadratmeter tag. Afsluttende lægges nye vingetegl på og monteres nye tagvinduer. Arealet svarer til 3½ fodboldbaner med tegl lagt i rad og række. Havefacade og tag skal ligeledes efterisoleres, blandt skal vi udskifte de lette vinduesfacader på havesiden.

Største del i egenproduktion
Tømmerentreprisen udgør en meget væsentlig del af projektet, og den udføres i egenproduktion. Adserballe & Knudsen har 15 mand og to funktionærer på projektet, der er planlagt klaret på 14 måneder og udført i seks etaper.

En del af arbejdet skal udføres inden i de enkelte boliger, dels i stuen dels på første sal med nye vinduer, installationer mm. Arbejdet planlægges, så håndværkere er kortest muligt inden døre for at minimere generne. En god dialog og hensyntagen til beboerne er vigtig for alle parter og for et godt forløb.

Som hovedentreprenør har Adserballe & Knudsen i projektstyringen fokus på at koordinere de mange opgaver og koordinere underentreprenørernes arbejde med murer, blik, el, maler og VVS i de enkelte boliger såvel som hele projektet i forhold til hensynet til beboerne. Faseopdelingen er ligeledes med til at sikre, at ikke hele området er en stor byggeplads.

Adserballe & Knudsen er tidligere valgt af 3B til at renovere naboafdelingen Højstensgård i Herlev med 20.000 kvadratmeter tag, efterisolering mm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125