23948sdkhjf

Fem arkitektfirmaer kigger på Fredensborgs fremtid

Fem team skal nu komme med visionære og realiserbare bud på, hvordan Fredensborg by kan udvikles og styrkes i fremtiden.
13 team har søgt om at komme med i første fase af konkurrencen om ”Fremtidens Fredensborg – Identitet og moderne byliv i den historiske slotsby”. Fem team er nu udvalgt til at komme med konkrete bud på, hvilke tiltag byen skal satse på. Det er Tegnestuen Vandkunsten, Juul / Frost Arkitekter, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Transform og Gottlieb Paludan Architects.

Helhedsoplevelsen skal styrkes
Visionen er, at Fredensborg by skal styrkes som en samlet helhedsoplevelse hvor rekreation, kulturhistorie og handel understøtter hinanden og skaber attraktive rammer om bylivet både i hverdagen og for turister.

Projektet er et samarbejde mellem Fredensborg Kommune og Realdania samt en gruppe af byens ildsjæle som deltager i processen, blandt andet som rådgivere for dommerkomitéen. Plan-, Miljø- og Klimaudvalgsformand Lars Simonsen, som også er formand for dommerkomitéen siger:

- Jeg er rigtig tilfreds med processen indtil nu, hvor mange af byens aktører og ildsjæle har budt ind med viden, begejstring og lyst til at udvikle byen. De fem stærke team, vi nu har valgt til konkurrencen, har hver deres styrker, og jeg er overbevist om, at vi vil se fem meget gode og forskellige bud på fremtidens Fredensborg by – til inspiration for både os som byråd og for byens ildsjæle – sammen kan vi sætte en ny retning for byens udvikling.

De lokale fortællinger er med
Konkurrenceprogrammet bygger på en grundig foranalyse, hvor Fredensborg belyses ud fra konkurrencens fire temaer:

• Formidling af kulturarv
• Det moderne kultur- og byliv
• Byens rum og forbindelser
• Potentialer for handel og turisme.

Konkurrenceprogrammet og forarbejderne er blevet til i tæt dialog med en gruppe af byambassadører, som også bidrager med deres fortællinger om byen, når de fem udvalgte team skal på besigtigelse i Fredensborg by i starten af konkurrencen.

Forslag klar i august
Første fase af konkurrencen løber fra nu og frem til medio august 2014, hvorefter de fem forslag vil blive udstillet i Fredensborg by, og der vil blive mulighed for at debattere forslagene. Herefter kan
andem fase af konkurrencen gå i gang. Anden fase løber fra medio september til primo januar 2015, hvor det endelige resultat offentliggøres.

Herefter vil det være op til byrådet, og byens mange aktører, at arbejde strategisk med realiseringen af konkrete delprojekter.


Konkurrencens fem team er:
Hovedrådgiver/ Underrådgivere Konsulenter

1. Juul | Frost arkitekter
Kontrapunkt
Group Jacob Saxild, Copenhagen Capacity
Anne-Mette Hjalager, Syddansk Universitet

2. Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Praksis Arkitekter
Kvorning Design og Kommunikation
Anja Bach-Jensen, Center for Regional- og Turismeforskning

3. Transform
Mist + Grassat Landskab
Niras
Jens Christian Pasgaard, post-doc v. KADK/ Center for Byplanlægning
Rikke Stenbro, byforsker v. NIKU

4. Gottlieb Paludan Architects
GHB Landskabsarkitekter
Manto
Rekommanderet

5. Tegnestuen Vandkunsten
Marianne Levinsen Landskab
Esbensen Rådgivende Ingeniører
Carlberg / Christensen
Anne Tjetjen, Neuland
Johanne Bugge Experience Consult
ICP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094