23948sdkhjf

Sønderborg vil have fremtidens arrest

Et nyt, moderne arresthus skal erstatte de gamle arresthuse i Sønderborg, Haderslev, Aabenraa og Tønder, mener Sønderborgs borgmester, der også ser det som som et pilotprojekt for fremtidens arresthuse.
I forlængelse af en sag fra Tønder i denne uge, hvor fanger uden de store problemer undveg fra et arresthus, er spørgsmålet om de eksisterende arresthuses tilstand kommet på dagsordenen.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, kalder således i Jydske Vestkysten den 19. marts nogle af de nuværende arresthuse for ”ude af trit med virkeligheden” og ”bygget i en tid, som vi så i Matador”.

Flere af de danske arresthuse er bygget i 1800-tallet, heriblandt arresthusene i Sønderborg, Haderslev, Aabenraa og Tønder og lever på flere områder ikke op til de krav, som Fængselsforbundets formand mener der bør stilles til et arresthus.

Pilotprojekt for resten af landet
Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, foreslår derfor i et brev til justitsminister Karen Hækkerup og Folketingets retsudvalg, at de fire gamle arresthuse i Sønderborg, Haderslev, Aabenraa og Tønder slås sammen til et stort nyt og moderne arresthus i Sønderborg. Det nye arresthus skal placeres tæt på eller i direkte tilknytning til den eksisterende retsbygning for Syd- og Sønderjylland.

- Et nyt og moderne arresthus i Sønderborg vil kunne fungere som pilotprojekt for fremtidens arresthuse i Danmark. Behovet for moderne og tidssvarende arresthuse er der, og muligheden for at forbedre sikkerheden samtidig med at man ved at samle de nuværende fire arresthuse i et fælles sønderjysk arresthus kan spare omkring fem millioner kroner år er der også. Derfor håber og tror jeg også på, at justitsministeren og retsudvalget vil være lydhøre overfor forslaget, udtaler Erik Lauritzen.

Ifølge en rapport, som Niras har udarbejdet for Sønderborg Kommune, vil et nyt arresthus i Sønderborg både sikre, at man i fremtiden kan gardere sig bedre mod fangeflugter samt betyde besparelser for flere millioner. Niras vurderer at besparelserne blandt andet kan hentes i forhold til et mindre behov for personale i et moderne arresthus, på en reduktion af transporter i forbindelse med fremstillinger i retten samt ved en øget produktivitet i nye produktions- og værkstedsfaciliteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078