23948sdkhjf

Ti nye aftaler afslutter stort udbud

Syv entreprenører har vundet ti delopgaver for vejdriften i Gribskov Kommune for de næste to år. Med mere detaljerede opgavebeskrivelser forventer kommunen at spare millioner med de nye udbud.
Det var en yderst tilfreds chef for Bolig, Vej og Vand, som onsdag formiddag på rådhuset i Helsinge kunne skrive kontrakt med syv nye samarbejdspartnere.

Underskrifterne er afslutningen på et stort udbud af kommunens vejdrift til i alt 6,3 millioner kroner årligt – cirka 3,5 millioner kroner billigere end hidtil.

Syv entreprenører har vundet i alt ti delopgaver inden for vejdriften i Gribskov Kommune, og den skal de stå for de næste to år med mulighed for to års forlængelse.

Mere præcise udbud
Det er ifølge Chef i Center for Bolig, Vej og Vand i Gribskov Kommune Jarl Ahlers Mortensen muligt at få en lavere pris end hidtil fordi kommunen nu har en meget mere præcis beskrivelse af de enkelte opgaver, end da opgaverne blev udbudt for første gang for fem år siden.

- Men det overblik har vi fået gennem en fokuseret kortlægning de seneste syv år, hvor vi har beskrevet samtlige opgaver rundt om i kommunen. Det betyder, at vi har kunnet tilpasse servicen på enkelte områder og udbyde de i alt ti opgaver i vejdriften hver for sig. Og her har en række firmaer med netop de områder som speciale budt ind med mulighed for at udføre opgaverne billigere og mere effektivt, siger Jarl Ahlers Mortensen og uddyber:

- De fleste af opgaverne har ligget
De nye ansigter på vejene
Gribskov Kommunes vejdrift er blevet delt op i ti mindre opgaver.

Affald: SLP Aps
Brolægning: OKNygaard A/S
Broreparationer: Christiansen & Essenbæk A/S
Færdselstavler og vejinventar: Arkil Vejservice
Fejning af stier og kørebaner: Forstas Øst Aps
Kørebaneafmærkning: Guide-line
Rabatgræs: SLP Aps
Rabatregulering: Forstas Øst Aps
Tømning af rendestensbrønde: HCS A/S
Ukrudtsbekæmpelse: OKNygaard A/S
hos en enkelt entreprenør siden 2009. Og med det dengang manglende overblik over opgaverne, blev kommunen nødt til at regne med flere usikkerheder, og derfor blev prisen højere, siger centerchefen.

Han forklarer, at der i kontrakterne er taget højde for, at de syv entreprenører koordinerer arbejdet mellem sig.

De nye kontrakter træder i kraft 15. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078