23948sdkhjf

Peis Maskinfabrik satser på vejbroer

Den nordjyske virksomhed skal over de næste to år levere autoværn til den kommende Næstved Omfartsvej. Forventningerne til det nyudviklede system er tårnhøje.
Da Peis Maskinfabrik i efteråret vandt kontrakten på broautoværn til Næstved Omfartsvej, var det under forudsætning af, at det dengang nyudviklede autoværn i klasse H2 kunne suppleres af en løsning i klasse H4b, der er lovkrav i ekstra farlige områder, som for eksempel ved jernbaner.

Den udfordring er nu løst, og Peis Maskinfabrik er dermed i besiddelse af det eneste danske autoværnsystem, som lever op til både H2 og H4b.

- Vejdirektoratet havde lavet udbuddet sådan, at vi fik ni måneder til at videreudvikle vores broautoværn. Løsningen fandtes ikke på markedet, men vi havde skitserne, og dem blev vi bedømt ud fra, fortæller Morten Torp fra Peis Maskinfabrik om processen, der netop er afsluttet med test og godkendelse hos det tyske certificeringsorgan, TÜV.

Arbejdspladser i vente
Vejsektoren er ikke et nyt markedsområde for Peis Maskinfabrik. Virksomheden fra Svenstrup, syd for Aalborg, har leveret vejudstyr siden 1980’erne, men det nye broautoværn giver forhåbninger om, at bygherrer i langt højere grad vil kigge mod Nordjylland, når der skal investeres i nye vejprojekter.

- Vi kan tilbyde en samlet løsning med to produkter, der rent sikkerhedsmæssigt ligger i de højeste klasser. Ifølge TÜV har vores H4b opnået den bedste værdi, som nogensinde er målt. Det gør systemet til det stærkeste system på markedet netop nu, fortæller Morten Torp til Building Supply.

Opgaven på Næstved Omfartsvej omfatter 700-800 meter broautoværn samt 5,5 km. vejautoværn og er en milepæl, der åbner op for lignende projekter – både i ind- og udland.

- Det er ikke nok bare at gå til eksamen. Man skal også have det første job, og det har vi fået i Næstved – med et system der er førende på sit område i Europa. Det er budt ud til alle entreprenører i Danmark og certificeret til at blive solgt i hele Europa. Hvis vi kan afsætte det her, er der mange arbejdspladser i vente – både i produktion, montage og eksport, vurderer Morten Torp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125