23948sdkhjf

Haderslev renoverer to skoler for 36 millioner

For meget PCB på Lagoniskolen og Over Jerstal medfører en omfattende renovering for hurtigst muligt at få løst problemerne. Der er endnu ikke indgået konkrete aftaler om renoveringsarbejdet.
Haderslev Kommune har fundet for høje værdier af miljøgiften PCB i indeklimaet på Lagoniskolen (Bregnbjerg) og Over Jerstal Skole.

Efter sagen har været behandlet i Udvalget for Børn og Familier har Økonomiudvalget besluttet, at der i år bruges fem millioner kroner og søges afsat 11 millioner kroner i 2016 samt 10 millioner kroner i 2017 og 2018. Tilsammen 36 millioner kroner til en omfattende renovering af Lagoniskolens Bregnbjergmatrikel og Over Jerstal Skole.

Der er endnu ikke indgået konkrete aftaler med leverandører om selve udførelsen af renoveringsarbejdet, idet Økonomiudvalget først mandag den 17. marts bevilligede midlerne til arbejdet i 2014, forklarer Thomas Vestergaard Andersen, Stabschef i Børne- og Familieservice, til Building Supply.

I gang i sommerferien
Efter planen går man allerede i gang med renovering på skolerne i den kommende sommerferie.

- Det er en omfattende renovering, som formentlig først vil være helt færdig i 2018, men vi tilrettelægger det sådan, at vi hurtigst muligt får fjernet eller indkapslet kilderne til forureningen, så børnene og personalet ikke udsættes for skadelige påvirkninger, siger formanden for Udvalget for Børn og Familier, Signe Knappe.

Der er også fundet for høje værdier af PCB på Skolen ved Stadion. Her ser det værst ud, og problemet bliver løst ved at flytte de fleste af skolens elever og personale til nye eller renoverede lokaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094