23948sdkhjf

Første spadestik på stor fusionsskole

Entreprenørfirmaet Dahl og arkitekterne Mangor og Nagel står bag flere tilbygninger på Ådalens Skole i Frederikssund.
Mandag den 18. marts tog Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen sammen med formand for Uddannelsesudvalget, Anne-Mette Risgaard Schmidt det første spadestik til Ådalen Skoles nye idrætshal og to nye elevbygninger.

Ådalens Skole er en fusion mellem Oppe Sundby Skole og Åbjergskolen. Siden august 2011 har skolen været én skole på de to gamle skolers matrikler. I 2015 lægges de to afdelinger fysisk sammen på Kornvænget, som dermed kommer til at danne rammen om 1.100 elevers dagligdag. Til efteråret starter arbejdet med at renovere og udbygge de eksisterende bygninger sideløbende med nybyggeriet.

Ros til arkitekt og entreprenør
Skoleleder Flemming West Clausen udtrykte sin glæde ved beslutningen om at udbygge skolen, og takkede for et godt samarbejde med både arkitekterne Mangor og Nagel og entreprenørfirmaet Dahl.

- I første omgang har samarbejdet haft fokus på børnenes sikkerhed i byggeperioden og på hvordan pædagogik og bygninger kommer til at spille sammen.

Knap 3.900 m² nybyggeri
Den nye idrætshal på 1.812 m² bliver placeret synligt i skolens geografi som en udbygning af den eksisterende idrætshal. Den nye klassefløj bliver på 2.075 m², og bliver en fritliggende undervisningsbygning som føjer sig ind i den eksisterende bygningsstruktur.

Det er en velforberedt skole som er klar til at håndtere den tunge trafik der vil præge skolen i byggeperioden. Skolen har i samarbejde med forældre og arkitekter gennemført et forløb hvor eleverne for eksempel har prøvet at sidde i lastbiler for at lære hvor begrænset udsynet i sådan én kan være, og hvor vigtigt det er at have øjenkontakt med lastbilchaufføren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125