23948sdkhjf

Nye millioner til supercykelstier

Ny aftale sender cirka 15 millioner kroner til opgradering af supercykelsti på Ring 4 mellem Ballerup og Bagsværd og til at etablere en cykelstitunnel ved Kildedal Station.
Cykelstien mellem Ballerup Byvej og Hillerød-motorvejen langs Ring 4 bliver med den nye aftale opgraderet til supercykelsti. Endvidere bliver der anlagt en stitunnel, der gør det muligt at cykle under den kommende Tværvej ved Kildedal Station.

Med den nye aftale forbedres forhold på statsvejnettet i sammenhæng med supercykelstier, der har opnået tilskud fra Supercykelstipuljen. Hermed kan cykelpendlere se frem til forbedringer til gavn for fremkommeligheden, trafiksikkerheden og trygheden.

- Det glæder mig, at vi er blevet enige om at afsætte cirka 15 millioner kroner til forbedring af forholdene for cykelpendlerne. Supercykelstier er en vigtig trafikal forbedring, der sikrer, at det er nemt, hurtigt og trygt at komme frem på cyklen, udtaler Transportminister Magnus Heunicke, og tilføjer:

- Med de supercykelstier, som nu er ved at blive etableret, så bliver cyklen et sundt og konkurrencedygtigt alternativ til bilen. Det er mit håb, at vi blandt andet med den her aftale er med til at få flere pendlere ud af bilen og op på cyklen.

Pengene udmøntes fra de resterende midler fra ”Pulje til supercykelstier i større byer” (14,8 millioner kroner) til specifikke statsvejsprojekter i forbindelse med de støttede supercykelstier.

Bag aftalen, som sikrer penge til supercykelstiprojekterne står Regeringen sammen med Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094