23948sdkhjf

Nyt liv til Trekløverhallen i Stepping

Efter en til- og ombygninger af Trekløverhallen nær Christiansfeld er aktivitetsniveauet steget på flere områder.
Trekløverhallen i Stepping - opført i 1981 - har fået en helt ny facade, der både trækker lyset ind og giver kig til aktiviteterne. Tre nye tilbygninger er blevet føjet til hallen og giver nye aktivitetsmuligheder på tagfladerne. Tilbygningerne gav fleksible nye rum, som fx kan udnyttes til musiklokale. Selve halvgulvet kan deles op med en foldevæg, så der kan være flere aktiviteter samtidig. Et motionscenter og rum, der fungerer som forsamlingshus, er der også blevet plads til.

Ombygningerne har betydet, at bl.a. de ældre tiltrækkes af forsamlingshuset, der nu er en integreret del af hallen, hvilket skaber mere liv i Trekløverhallen. Det vurderes, at forsamlingshuset tiltrækker ca. 100 mennesker om ugen. De nye faciliteter har tiltrukket flere fodboldhold og gymnastikhold, men der er også blevet plads til nye aktiviteter.

De selvorganiserede udenfor klubberne er ikke blevet brugere af selve idrætsgulvet. Der arbejdes på et elektronisk bookingsystem, som skal gøre det mere fleksibelt for alle at bruge hallen. Allerede nu er det muligt at bruge en nøglebrik, der giver adgang til motionscentret.

- I Stepping besluttede man sig for at lukke et nedslidt forsamlingshus og i stedet integrere det i den ombyggede idrætshal. At samle disse funktioner kan styrke den lokale sammenhængskraft i de mindre samfund. Det er et eksempel til udvikling og inspiration. Den kreative udnyttelse af tilbygningernes tagflade aktiverer hele hallen og skaber et lokalt mødested. Det er også til god inspiration for andre, siger Torben Frølich, direktør for Lokale og Anlægsfonden, om evalueringen af projektet.

Positive erfaringer
I kølvandet på moderniseringen af Allested-Vejle Fritidscenter er halprojektet sammen med to andre renoverede haller i henholdsvis Sdr. Nissum og Allested-Vejle blevet evalueret af DAMVAD for Lokale og Anlægsfonden.

Konklusionen er blandt andet, at gentænkning og ombygning af de traditionelle håndboldhaller kan øge brugen, give plads til nye brugergrupper og skabe sociale mødesteder. I de tre ældre haller er det lykkedes at skabe udfordrende rammer, der øger aktivitetsniveauet.

Ombygningerne er resultatet af Fondens satsning "Nyt liv i gamle haller", der blev skudt i gang med en arkitektkonkurrence tilbage i 2008. Ideen var at afprøve, om man indenfor en overskuelig anlægsramme på max 10 mio. kr. og med en max. udbygning på 10 procent af arealet kunne opdatere og tilpasse de ældre håndboldhaller til de ændrede idrætsvaner og nye, lokale behov.

De tre haller stod færdige i 2011, og man har nu høstet en række erfaringer med byggerierne, der beskrives i DAMVADs evaluering.

Læs hele evalueringen af projekt "Nyt liv i gamle hammler" her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078