23948sdkhjf

Halombygning med gode resultater

En modernisering af hallen i Allested-Vejle på Midtfyn har øget aktiviteten i og omkring hallen gevaldigt.
Hallen i Allested-Vejle - opført i 1982 - har fået et helt nyt indgangsparti, en ny førstesal med lounge- og caféområde med kig ud over idrætshallen og en ny tagterrasse. Faciliteterne er blevet udvidet betragteligt og indeholder nu et moderne motionscenter, mødelokaler, køkken og eventområde. I kælderen er der fortsat skydeanlæg, hvor de tilstødende lokaler er moderniseret, ligesom der også er skabt plads til squash. De fysiske ændringer har også ført til navneændring, så hallen i dag går under betegnelsen Allested-Vejle Fritidscenter.

Ombygningen af hallen i Allested-Vejle har formået at tiltrække flere medlemmer til de største foreninger, der bruger hallen. Antallet af foreningsmedlemmer, der dyrker de klassiske idrætsgrene som fodbold, håndbold, badminton og bordtennis er steget fra 400 til 600. Stigningen tilskrives især de nye, moderne fitnessfaciliteter, der til kom til med ombygningen. Det har især vist sig at tiltrække ældre som en ny brugergruppe. Men også store teenagere er glade for fitnessfaciliteterne.

- I Allested-Vejle har ombygningen givet nye muligheder på tværs af idrætsgrenene. Især er det lykkedes at tiltrække ældre aldersgrupper, så medlemstallet er steget. I projektet er der også blevet plads til flere møde- og opholdsfaciliteter og et aktiverende udeareal ved indgangen. Det er vigtigt at tænke med, hvis de gamle haller skal blive til sociale mødesteder, siger Torben Frølich, direktør for Lokale og Anlægsfonden, om evalueringen af projektet.

Projektet i Allested-Vejle er tegnet af BSAA Arkitekter.

Positive erfaringer
I kølvandet på moderniseringen af Allested-Vejle Fritidscenter er halprojektet sammen med to andre renoverede haller i henholdsvis Sdr. Nissum og Stepping blevet evalueret af DAMVAD for Lokale og Anlægsfonden.

Konklusionen er blandt andet, at gentænkning og ombygning af de traditionelle håndboldhaller kan øge brugen, give plads til nye brugergrupper og skabe sociale mødesteder. I de tre ældre haller er det lykkedes at skabe udfordrende rammer, der øger aktivitetsniveauet.

Ombygningerne er resultatet af Fondens satsning "Nyt liv i gamle haller", der blev skudt i gang med en arkitektkonkurrence tilbage i 2008. Ideen var at afprøve, om man indenfor en overskuelig anlægsramme på max 10 mio. kr. og med en max. udbygning på 10 procent af arealet kunne opdatere og tilpasse de ældre håndboldhaller til de ændrede idrætsvaner og nye, lokale behov.

De tre haller stod færdige i 2011, og man har nu høstet en række erfaringer med byggerierne, der beskrives i DAMVADs evaluering.

Læs hele evalueringen af projekt "Nyt liv i gamle hammler" her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095