23948sdkhjf

De udførende kritiserer dårligere udbudsmateriale

Kvaliteten af det projektmateriale, der ligger bag tilbudsgivernes beregningsgrundlag, er faldende. Det er en af konklusionerne i en ny undersøgelse.
Det skriver Licitationen.dk.

Stigende brug af digitalisering i udbudsfasen og ved projektering får ros af over halvdelen af respondenterne i undersøgelsen, som Dansk Byggeri står bag. Undersøgelsen blev præsenteret fredag ved Træsektionen i Dansk byggeris generalforsamling.

På en række andre punkter er der derimod mere kritiske toner.

Rådgiverne mangler kompetencer
Over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen er kritiske overfor rådgiverne, som de ikke mener, har tilstrækkelige kompetencer. Hertil knytter sig kommentarer om, at rådgiverne enten arbejder for hurtigt, eller de ganske enkelt laver materiale der oplevelses som mangelfuldt – selvom de har evnerne.

- Der tales i branchen om en “ny virkelighed" hvor rollerne ændrer sig en smule. Tidligere var arkitekten meget vidende på det tekniske, og kunne sammensætte et samlet billede af byggeriet. I dag ser mønstret noget anderledes ud, og jeg tror at de udførende, som her i dag tømrervirksomhederne, må regne med, at de i fremtiden skal have flere højtuddannede kompetencer ind, sagde direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen, ifølge Licitationen.dk.

Faldende kvalitet i projektmaterialet
De udførende tilbudsgivere oplever også, at kvaliteten af det projektmateriale, de skal forholde sig til, er faldende.

Lange beslutningsprocesser hos bygherrer og rådgivere, så færdigprojektering først er på plads langt inde i selve byggefasen, samt projektering under selve tilbudsfasen, er blandt andre punkterne, der møder kritik.

110 ud af 700 adspurgte udførende har svaret på undersøgelsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078