23948sdkhjf

Kommunale millionordrer venter lokale håndværksmestre

Lokale håndværksmestre bør jagte bygge- og anlægsopgaver til 180 mio. kr. hos Nordfyns Kommune de kommende fire år. Det var et af budskaberne, da Nordfyns Kommune og Nordfyn Erhverv afholdt fyraftensmøde for lokale erhvervsdrivende.
Nordfyns Kommune og Nordfyn Erhverv satte hinanden stævne med 28 lokale håndværksmestre på i Søndersø den 10. marts med fokus på kommunens bygge- og anlægsvisioner. Og de er ret så høje, kom kommunaldirektør Morten V. Pedersen ind på i sit indlæg.

- Vi har i dag langt større fokus på anlægsbudgetterne, som bliver mere end fordoblet til 90 millioner kroner i år og i alt 273 millioner kroner de kommende fire år – heraf forventer vi at de lokale håndværkere byder ind for minimum 180 millioner kroner, lød det fra kommunaldirektøren.

Moderniseringer af skoler, daginstitutioner og opførelsen af en ny tandklinik og døgninstitution, står alene for de 114 millioner kroner i budgettet og flere af opgaverne går i gang hen mod sommeren. Samtidig kan håndværksmestrene og de lokale indbyggere også se frem til spændende projekter som udvikling af Søbadet i Bogense, som der er afsat to millioner kroner til. Projekt Hasmark Søpark der koster omkring det halve, mens brugerne af de lokale haller kan glæde sig over, at heller ikke disse områder bliver forsømt. Håndværkere med flair for energioptimering kunne også gå muntre hjem fra fyraftensmødet, da der er afsat godt ti millioner kroner til energibesparende projekter i kommunen.

Kommunal opbakning
De lokale håndværksmestre kunne samtidig glæde sig over en solid opbakning fra kommunens folk under mødet.

- Det er vigtigt, at vi har et tæt samarbejde, og det er noget vi sætter pris på, så vi kan støtte de lokale håndværksmestre. Derfor satser vi blandt andet på fagentrepriser, som vi ved I foretrækker. Det er samtidig vitalt, at I kontakter os og forhører om de relevante opgaver, så vi kan indlede en dialog om hvordan opgaverne løses bedst af alle parter, slog driftschef i Teknisk Forvaltning Louise Rasmussen fast for forsamlingen.

Hun understregede samtidig vigtigheden af, at de enkelte virksomheder står på kommunens håndværkerliste med samtlige kvalifikationer og kompetencer, så bygningskonsulenterne i bygherreafdelingen ved hvem de bør henvende sig til når der i løbet af foråret bliver yderligere klarhed over detaljerne i opgaverne.

Bedre image og erhvervsklima
Det handlede dog ikke kun om nye anlægsopgaver på rådhuset denne aften. I sit indlæg kom erhvervschef Birger Munter, Nordfyn Erhverv med 440 medlemmer ind på hans visioner for de kommende år.

- I en undersøgelse fra Dansk Industri om erhvervsklimaet i de danske kommuner ligger Nordfyns kommune nummer 51 og to på Fyn. Men vi vil gerne højere op for at få et bedre image og dermed tiltrække og fastholde virksomheder. En af metoderne er, at lancere et konsortium, så flere små og mindre virksomheder kan byde ind på større opgaver som de ellers er for små til. Vi arbejder også på muligheden for at iværksættervirksomheder kan etablere sig i nedlagte landbrugsejendomme, lige som vi også har stået bag flere messer med fokus op energioptimering, hvor de lokale håndværksmestre kom tæt på kunderne og viste hvad de kan tilbyde, fortalte Birger Munter.

Jobcenter med muligheder
Til sidst kom arbejdsmarkedschef Søren Nielsen ind på jobsituationen i lokalområdet, og hvilke muligheder kommunen har for at hjælpe firmaerne og jobsøgerne til det rette match.

- Vi kan glæde os over at ledigheden falder på Nordfyn og alene fra tredje kvartal og frem til nu har 65 personer flere fået arbejde. Der er dog stadig 803 ledige, og kan I bruge en eller flere af dem, vil vi hellere end gerne hjælpe – uden omkostninger. Vi ønsker en åben dialog om hvilke krav og ønsker I har til ansøgeren og vi skræddersyr gerne et forløb så vi kan få kandidaterne i job igen, kom det fra Søren Nielsen, hvorefter han takkede af og det blev rig mulighed for at netværke og tale uformelt med lokalpolitikere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079