23948sdkhjf

A. Enggaard køber historisk spritfabrik

De Danske Spritfabrikker i Aalborg bliver overtaget af entreprenørkoncernen A. Enggaard, som har store planer for bygningerne. Her skal blandt andet indrettes et oplevelsescenter.
De Danske Spritfabrikker i Aalborg skifter ejere. De historiske bygninger bliver overtaget af A. Enggard, som har givet Martin Nielsen Holding ApS optionsret til den gamle fabrik.

Med hensyn til hvad der fremover skal ske med de unikke og historiske bygninger, så er der store planer. Der er allerede skabt kontakt mellem køber, Aalborg Kommunes stadsarkitekt, Peder Baltzer og kulturstyrelsen med henblik på, at man sammen kan få udviklet og realiseret de idéer, som køber har med området.

Salget af bygningerne sker, fordi norske Arcus-Gruppen, der ejer hædrekronede danske spiritusmærker som Rød Aalborg og Gammel Dansk, lukker sine aktiviteter i Danmark. Spritproduktionen flytter nu fra Aalborg og til et nybygget destilleri I Gjelleråsen nordøst for Oslo.

Spritten forsvinder ikke helt
Planerne for fabriksområdet i Aalborg omfatter etablering af et mikrodestilleri, hvor Arcus-Gruppen vil have fokus på innovation og udvikling af nye produkter. Mikrodestilleriet vil dog kun beskæftige et fåtal i forhold til det nuværende antal af 14 medarbejdere.

Både stadsarkitekten og Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, er meget tilfredse med, at de kommende ejere af området har planer om at værne om og bygge med respekt for de eksisterende bygninger.

- De Danske Spritfabrikker blev i 2007 udpeget til nationalt kulturminde og en så flot anerkendelse er det yderst vigtigt at have respekt for. Køberen er heldigvis meget bevidst om det kulturskat, bygningerne repræsenterer og har meget stor respekt for bygningernes kvalitet, siger Thomas Kastrup-Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141