23948sdkhjf

Fæstningsområde renoveres og forvandles

Som led i projektet ”Fæstningen – fortælling, formidling, forbedring” er bevilliget 2,7 millioner kroner til renovering og styrkelse af fæstningen i Korsør.
Projektet ”Fæstningen – fortælling, formidling, forbedring” skal styrke fæstningen som et aktiv for Korsør og være med til at trække flere besøgende til byen.

Som en del af projektet kan borgere, turister og besøgende også se frem til en færdiggørelse af renoveringen af Fæstningsområdet, så området vil fremstå endnu flottere.

Samlet set har Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilget i alt 1,97 mio. kr. til renovering og forvandling af Fæstningsområdet. Derudover har NaturErhvervstyrelsen støttet med 740.000 kroner til formidlingen på Fæstningsområdet. Samlet set bliver der brugt mere end 2,7 millioner kroner på at forbedre Fæstningen i den kommende tid.

Arbejdet med at renovere området forventes at starte medio 2014, og hele projektet forventes at være færdig juni 2015.

Kommandantboligen og Gryden
Renoveringen indebærer blandt andet, at belægningen, græsarealer og beplantningen omkring Kommandantboligen bliver omlagt og renoveret, så det passer til den flotte renovering af Kommandantboligen. Samtidig foreslår Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget en dialog med Kulturstyrelsen om muligheden for en permanent scene i Gryden, der kan indgå som et naturligt element i området samt en udvidelse og forbedring af publikumsforholdene.

Endelig skal trapperne til stierne på voldene udskiftes med trapper i granit af hensyn til de besøgendes sikkerhed og det visuelle indtryk af området, ligesom de eksisterende bænke og affaldsbeholdere på området vil blive udskiftet. Udvalget har desuden besluttet, at der skal indtænkes gode handicapvenlige løsninger i forbindelse med renoveringen på Fæstningsområdet.

Derudover har Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget gennem puljen til kulturarv bevilget 200.000 kroner til færdiggørelse af kommandantboligens tilbyggede murstensbygning, som tidligere har været brugt som stald. Kommandantboligens træbeklædte bygning blev i 2012-2013 renoveret for 5,5 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078