23948sdkhjf

Julegaver til fremtidens lærlinge

Der er gaver på vej til de unge, der fremover vil have en god håndværksuddannelse.
De svage unge får mere hjælp og målrettede forløb, og de stærke unge får flere udfordringer og mulighed for at vælge fag på højere niveauer.

Et netop afsluttet udvalgsarbejde om fremtidssikring af erhvervsuddannelserne barsler med et hav af nye, konkrete forslag, der skal modernisere erhvervsuddannelserne. Håndværksrådet har siddet med omkring forhandlingsbordet og ser meget positivt på forslagene.

- Vi er særligt tilfredse med, at kvaliteten af lærlingeuddannelserne får et løft. Samarbejdet mellem skoler og virksomheder omkring de unges uddannelse skal fremover styrkes i form af løbende dialog og undervisningsprojekter, der forbinder skole og praktik. Desuden skal lærernes kompetencer styrkes i form af besøg og virksomhedsophold, udtaler chefkonsulent Anne Holm Sjøberg, der har repræsenteret Håndværksrådet i udvalget.

Håndværksrådet glæder sig over, at der fremover skal være lærere til stede ved alle undervisningstimer, og at den planlagte undervisning skal svare til en fuld arbejdsuge. Samtidig er Håndværksrådet parat til at kigge på, hvordan de kan løfte kvaliteten af praktikken, således at der samlet set vil være nogle lærlingeuddannelser, der rækker langt ind i fremtiden.

Kilde: Håndværkrådet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079