23948sdkhjf

Byggeriets organisationer går sammen om at skubbe det digitale byggeri i gang

Det Digitale Byggeri har sit Læringsnetværk, som spiller en central rolle i den fælles udvikling af de byggedigitale løsninger. Nu får programmet også et...
Organisationerne Dansk Byggeri, Tekniq, Danske Ark, F.R.I, Bygherreforeningen og BAT-kartellet er gået sammen om at lægge en plan for, hvordan de kan styrke kendskabet til de kommende digitale arbejdsmetoder og bygherrekrav blandt deres medlemmer – byggeriets virksomheder. Projektleder på Implementeringsnetværket er Torben Klitgaard, Dansk Byggeri:

”Vi er lige nu ved at konstituere en styregruppe for netværket, hvor de seks organisationer indgår. Men andre har tilkendegivet deres interesse for at være med, og det er ingen ”lukket fest”, tværtimod. Jo flere, der vil være med til at trække det digitale byggeri i gang, jo bedre,” siger Torben Klitgaard, som ser to åbenlyse opgaver for netværket:

”For det første er der helt åbentlyst et kæmpe behov for information! Flere undersøgelser har afsløret stor uvidenhed blandt byggeriets virksomheder om, hvad det digitale byggeri egentlig er for noget. Det er opgave nummer et at få informeret medlemsvirksomhederne noget mere og noget bedre.

Den anden store opgave er uddannelse og kompetenceopbygning. Der bliver et stort behov for at få skræddersyet nogle tværgående kursustilbud med et specifikt indhold til bestemte målgrupper. Her er problemet bare, at vi endnu ikke kender den præcise udformning af bygherrekravene mv.

Det tjener ikke noget formål at tilrettelægge uddannelsestilbud, før indholdet er helt på plads. Men jeg forventer, at vi i første halvår 2006 vil være så langt fremme, at vi kan begynde at tage fat på det”, siger Torben Klitgaard og understreger, at de enkelte organisationer fortsat selv vil have det primære ansvar for at udbyde relevante efteruddannelsestilbud inden for hver sit fagområde.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078