23948sdkhjf

Bedre beskyttelse ved køb af nye andelsboliger

Den 1. september 2005 trådte nye regler i kraft, som skal sikre, at købere af boliger i nye andelsboligforeninger får de nødvendige oplysninger om købets økonomiske konsekvenser. Nu får købere af nyopførte...
Nu får købere af nyopførte andelsboliger en bedre beskyttelse. Folketinget har vedtaget en række lovændringer, der pålægger sælgerne af sådanne boliger at give køberne fuld information om de økonomiske konsekvenser af købet, ligesom køberne som noget helt nyt får fortrydelsesret i forbindelse med købet.

De nye regler strammer kravene til det projektmateriale, der udarbejdes i forbindelse med nyopførte andelsboligforeninger. Reglerne betyder bl.a., at køberne skal informeres om boligens kontantpris og om finansieringen af andelsboligforeningens ejendom.

Hermed bliver det lettere for køberne at sammenligne prisen på boligen med prisen på en tilsvarende ejerbolig. Desuden får køberen en fortrydelsesret på 6 dage. Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Janus Krarup:

- Det kan være vanskeligt for en køber af en nyopført andelsbolig at gennemskue, hvad den reelle pris på boligen er. Derfor indfører vi nu regler om oplysningspligt, så vi sikrer bedst mulig forbrugerbeskyttelse på området. Samtidig indfører vi en fortrydelsesret på 6 hverdage, så køberen får tid til at gennemgå salgsmaterialet med en rådgiver, inden købsaftalen er bindende.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159