23948sdkhjf

Teknologisk Institut satser på Århus

Fokus er både regionalt og globalt, når Teknologisk Institut i Århus den 7. september kl. 14 tager første spadestik til et meget ambitiøst, innovativt byggeri i Teknologiparken i Århus. Med nybyggeriet satser Teknologisk Institut på...
Med nybyggeriet satser Teknologisk Institut på Århus og på, at regionen fortsætter fremdriften, når det gælder udvikling af virksomheder og forskningsmiljøer. En fremdrift, der kan sikre Århus en plads i forreste række, når det gælder innovation og konkurrenceevne – også på det globale plan.

Borgmester Louise Gade udtaler: ”I en tid, hvor alle taler om muligheder og trusler i forbindelse med globalisering, er det fantastisk dejligt at se, at vi her i Århus konstant får styrket vores position som et højteknologisk kraftcenter i Danmark. Opførelsen af det nye udviklingshus ”Teknologiporten” er helt i tråd med planerne i kommunens nye erhvervshandlingsplan.

Det er uhyre vigtigt, at de århusianske virksomheder bevarer evnen til at fostre og anvende nye idéer og ny viden i produkter og produktionsprocesser – det gælder især om at få gjort den forskningsbaserede viden nyttig i virksomhederne. For det er simpelthen det, der skal sikre vækst, velstand og arbejdspladser i byen fremover.”

Instituttets nye bygning, Teknologiporten, skal samle og præsentere alt det mest innovative fra Teknologisk Institut i et inspirerende, fleksibelt miljø, hvor kun fantasien sætter grænserne for anvendelsen. Teknologiporten bliver en ny og anderledes måde at se samspillet mellem vidensinstitutioner, erhvervsliv og samfund på. Et samspil, der i høj grad sigter på innovation og konkurrencekraft.

Teknologiporten bliver den nye indgang til Teknologiparken. Den nye bygning skal være Teknologiparkens fysiske ankerpunkt og det sted, virksomheder opsøger for at udvikle innovative processer og produkter. Teknologiporten skal bl.a. huse et projekthotel, hvor virksomheder kan flytte ind og udvikle deres projekter. Projekthotellet, Invensis, er baseret på videndeling mellem de deltagende virksomheder.

Her arbejder Teknologisk Institut sammen med de stærkeste kreative og innovative hoveder fra andre stærke vidensinstitutioner og organisationer. Vi skubber, hjælper, provokerer og giver fagligt og personligt input til processen. Deltagerne har naturligvis også adgang til at bruge stedets avancerede teknologiske værktøjer. Samtidig er Teknologiporten det sted, hvor Instituttet holder sine kurser, og det er naturligvis her, vi udstiller og demonstrerer produkter, fabrikeret med de mest innovative teknologier.

Det nye byggeri forventes at stå klar til indflytning til Teknologisk Instituts 100 års jubilæum i september 2006.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094