23948sdkhjf

Et partnerskab der giver resultater

På godt to år har BL og Dansk Byggeri skabt 299 lærepladser. Det viser, at partnerskabsaftaler er et godt alternativ til klausuler, mener Dansk Byggeri.
Når et byggesjak går i gang med at renovere almennyttige boliger i Jylland, på Fyn eller Sjælland, så er der også lærlinge med på holdet. En optælling fra BL - Danmarks Almene Boliger viser, at der i gennemsnit var ansat 12 procent lærlinge på større renoveringsopgaver af almennyttige boliger støttet af Landsbyggefonden.

Optællingen sker cirka to år efter, at BL - Danmarks Almene Boliger og Dansk Byggeri indgik en partnerskabsaftale om at skaffe lærepladser på renoveringsprojekter, og det glæder man sig over hos Dansk Byggeri:

- Selvfølgelig blev der også ansat lærlinge på renoveringsopgaverne før partnerskabsaftalen, men der er ingen tvivl om, at når vi tager dialogen med de håndværks- og entreprenørvirksomheder, der skal stå for renoveringen, så gør de en ekstra indsats for at få plads til så mange lærlinge så muligt, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

- Vi stræber typisk efter, at der skal være 10 procent lærlinge på en byggeopgave, så 12 procent - svarende til 299 lærepladser - er rigtig flot. Det viser, at partnerskabsaftaler virker, og at det er et godt alternativ til sociale klausuler. I partnerskabsaftalerne ser vi på, hvad der kan lade sig gøre i praksis, mens sociale klausuler kun stiller krav om et bestemt antal lærlinge - uden at tage dialogen om, hvad der er mest fornuftigt og muligt i forhold til den enkelte byggeopgave og for virksomheden, fortsætter hun.

Ud over BL har Metroselskabet og 21 kommuner også indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, som et alternativ til sociale klausuler.

Se hvilke kommuner, der har indgået partnerskabsaftaler på www.partnerskabsaftaler.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08