23948sdkhjf

Afstemning: Optimismen trives i byggebranchen

Størstedelen af Building Supplys læsere forventer omsætningsfremgang i løbet af 2014. Kun hver tiende forudser en negativ udvikling.
Knap hver anden læser på Building Supply forventer, at 2014 byder på fremgang i omsætningen på mere end fem procent i deres respektive virksomheder, mens 28 procent forudser en stigning på nul til fem procent.

Det viser resultatet af den afstemning, Building Supply søsatte for to uger siden.

Kun hver tiende deltager i afstemningen regner med, at omsætningen falder løbet af 2014, og dermed følger resultatet tallene fra byggeriets sæsonkorrigerede konjunkturindikator, som blev offentliggjort i starten af måneden.

Læs også: Oktober-storm løfter byggeriets forventninger

Her var den kraftfulde storm i oktober med til at løfte forventningerne, mens en andel af virksomhederne svarende til syv procent angav de finansielle begrænsninger som den største udfordring for produktionen.

- Man kan altid diskutere, om glasset er halvt fuldt eller halvt tomt, men kreditklemmen er fortsat et problem for mange bygge- og anlægsvirksomheder, som får bremset vækstpotentialet. Det er et stabilt billede gennem flere måneder nu, at virksomheder svarende til 7-8 pct. af beskæftigelsen, oplever adgang til kredit som den væsentligste produktionsbegrænsning. Men forhåbentlig bliver 2014 året, hvor også den parameter begynder at lysne, sagde cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, om udviklingen.

”Hvilke forventninger har din virksomhed til antal ansatte i 2014?” – Deltag i Building Supplys nye afstemning ved at svare i boksen til højre på siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078