23948sdkhjf

BL: Boligrenovering skaber praktikpladser

Den almene boligsektor renoveres for milliarder, og det har skabt praktikpladser til unge, som ellers har svært ved at finde lærepladser, viser tal fra Boligselskabernes Landsforening.
De mange renoveringsprojekter i den almene boligsektor skaber plads til den nye generation blandt landets håndværkere.

Ifølge Boligselskabernes Landsforening (BL) har en målrettet indsats for at skabe praktikpladser medført, at 12 procent af de tilknyttede håndværkere ved renoveringen af de almene boliger, er lærlinge.

De mange praktikpladser glæder boligminister Carsten Hansen, der sammen med et bredt folketingsflertal har fremrykket og forhøjet investeringsrammen til renovering af de almene boliger.

- Det er godt at se, at investeringerne i den almene sektor skaber forbedringer på flere fronter. For udover at give beboerne bedre boliger kan vi se, at vi med de mange renoveringer skaber arbejdspladser og praktikpladser til de unge. Og netop flere praktikpladser er jo helt centralt, hvis vi skal sikre de unge en ordentlig fremtid med gode jobmuligheder, siger Carsten Hansen.

De mange praktikpladser er blandt andet et resultat af, at boligselskaberne har haft fokus på at få entreprenørerne til at ansatte flere lærlinge. Erfaringerne viser, at netop dialog mellem byggeprojektets parter skaber resultater og ofte er lærlingene på renoveringsprojekterne unge fra de boligområder, som bliver renoveret, fremhæver ministeren:

- Erfaringerne fra de mange renoveringsprojekter viser med al tydelighed, at det betaler sig at sætte fokus på problemet med for få praktikpladser. Hvor der er vilje er der vej, som man siger, og det har vi set her. Jeg er derfor glad for, at også entreprenørerne kan se værdien i at få unge mennesker ind på byggepladserne, siger Carsten Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094