23948sdkhjf

Godt på vej i Sølsted Mose

Restaureringen af Sølsted Mose ved Tønder er godt i gang. Et udbud er på vej, og det bliver undersøgt, om det er muligt at gennemføre lignende projekter andre steder.
Der er netop offentliggjort et udbud om rydning af træer og buske omkring Sølsted Mose ved Tønder. Udbuddet er en udvikling af restaureringsarbejdet, som er godt i gang i og omkring mosen. De første rydninger sker i de kommende par måneder.

Rydningen er af en særlig karakter, fordi den samler erfaringer sammen, som bliver værdifulde i de store anlægsarbejder som skal ske omkring mosen i efteråret og til næste vinter.

Nye projekter på vej
De næste måneder vil Tønder Kommune undersøge mulighederne for at sætte tilsvarende projekter i gang i fire andre moseområder – de såkaldte Natura 2000-områder - i Tønder Kommune. De pågældende lodsejere bliver kontaktet for at høre, om de kan være interesseret i at deltage i et projekt. Hvis der er grundlag for at gennemføre nye projekter vil de kunne finansieres af statslige midler og midler fra EU’s LIFE-ordning.

Fakta:
Sølsted Mose projektet støttes med 9 mio. kr. fra EU’s LIFE-ordning og med 6. mio. kr. fra nationale midler. Det er den største lodsejer i mosen, Fugleværnsfonden, der sikrer en stor del af den nationale finansiering, idet både A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond og 15. Juni Fonden med henholdsvis 3 og 1 mio. kr. står bag Fugleværnsfondens initiativ til projektet. Tønder Kommune, der er projektansvarlig, og Naturstyrelsen bidrager ligeledes til projektets realisering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078