23948sdkhjf

Millioner til ungdomsboliger i store studiebyer

På næste års finanslov er der afsat 30 millioner kroner, så tomme ældre- og familieboliger kan blive til attraktive ungdomsboliger.
Unge uddannelsessøgende kan se frem til flere gode og billige boliger i de store studiebyer. Med finansloven har regeringen sammen med Venstre og De Konservative afsat 30 millioner kroner, så ældre- og familieboliger kan blive et godt hjem med en rimelig husleje for kommende studerende.

- Det her vil gøre en forskel for mange unge mennesker, der får et godt hjem i deres studietid. Kommunerne bygger i stor stil, men vi skal også udnytte den eksisterende boligmasse, så godt vi kan. Vi har en del ældreboliger, som der ikke er brug for, og så er det jo oplagt at få de unge ind, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Han peger på, at der i en række af de større kommuner er vigende efterspørgsel på ældreboliger og små, utidssvarende familieboliger. Samtidig er der mangel på ungdomsboliger.

De 30 millioner skal bruges til at holde huslejen nede i de dyreste af de boliger, der bliver lavet om til studieboliger. Huslejen nedsættes med ca. 10.000 kr. årligt pr. bolig. Målet er at ommærke 300-400 boliger med nedsat husleje, især i København og Aarhus.

- Vi skal glæde os over, at så mange unge mennesker går i gang med studierne. Med finansloven fastholder vi regeringens fokus på at skaffe boliger til dem. Samtidig er vi med til at sikre en sund udviklingen i byerne med plads til alle. Det er både godt for de studerende og for sammenhængskraften i byerne, siger Carsten Hansen.

De første boliger vil blive ommærket til studiestart 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109