23948sdkhjf

Arkitema åbner dørene til det nye KU Amager

Arkitema har i samarbejde med EKJ og Balslev udviklet de i alt 85.000 kvadratmeter nye universitetsmiljø på KU Amager. Dørene er nu åbnet til de første 37.000 m².
Københavns Universitets fysiske faciliteter på Søndre Campus har de seneste år gennemgået en omfattende forvandling. Det “gamle KUA" er nu transformeret til et moderne universitetsmiljø, bygget efter værdier som åbenhed, interaktion og bæredygtighed.

- Et centralt tema for både udviklingsprocessen og arkitekturen er interaktion. Sammen har vi skabt et bæredygtigt 24-7 universitetsmiljø, der tilbyder de bedste vilkår for interaktion mellem studerende og forskere og mellem universitetsmiljøet og det omgivende samfund. København er i færd med at få et nyt attraktivt bykvarter i Søndre Campus,fortæller partner og arkitekt i Arkitema, Per Fischer.

Imødekommende og bæredygtigt universitetsmiljø
Store lyse flader, svungne linjer, træpaneler på væggene og et væld af studerende er det syn, man møder, når man træder ind i det store centrale atrium - Universitetstorvet - på Det Humanistiske Fakultet. Her i universitetets hjerte lå oprindeligt en af de mange udendørs gårdhaver i det “gamle KUA”, tegnet af arkitekt Koppel. I dag er 1970´ernes ideal for universitetsbyggeri fuldstændig transformeret til et moderne universitetsmiljø med en ny identitet og en større grad af åbenhed - også mod byen og omverdenen.

Det eneste synlige spor af det tidligere betonbyggeri er de oprindelige søjler, der nu er genanvendt som en del af det bærende skelet. Et bevidst ressourcebesparende greb der, sammen med bl.a. solceller, solvarme og genanvendelse af gråt spildevand, er helt i tråd med visionerne om øget genanvendelse og bæredygtighed.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109