23948sdkhjf

Genopbygningen efter Tsunamien

Udenrigsministeriet tog i sidste uge initiativ til et informationsmøde for virksomheder om genopbygning i Sydøstasien efter Tsunamien.
Udenrigsministeriet tog i sidste uge initiativ til et informationsmøde for virksomheder om genopbygning i Sydøstasien efter Tsunamien.

Efter den katastrofale flodbølge i december står Sydøstasien over for en kæmpemæssig opgave med at genetablere livsgrundlag og at genopbygge samfundet.

Danmark bidrager naturligvis, og regeringen har afsat 420 mio. kr. til Asien, hvoraf 200 mio. kr. går til nødhjælp, 100 mio. kr. til genopbygning og 120 mio. kr. går til miljørelaterede projekter. Størstedelen af hjælpen går til Indonesien og Sri Lanka, som er de lande, der er hårdest ramt af flodbølgen.

Håndværksrådet deltog i mødet, hvor deltagerne fik en aktuel briefing om situationen i området med hensyn til nødhjælp. De danske ambassadører i Indonesien, Indien og Sri Lanka var til stede og kunne give en helt opdateret orientering om situationen.

Endvidere underrettede Danmarks Eksportråd om dansk deltagelse i det forestående genopbygningsarbejde samt om de foreløbige tiltag. Mange steder er det fortsat nødhjælp der har førsteprioritet.

Det egentlige genopbygningsarbejde er i sin indledende fase og er så småt ved at udmønte sig i konkrete projekter. Det massive behov betyder, at genopbygningsarbejdet må forventes at strække sig over flere år.

Under "sidste nyt" på Danmarks Eksportråds hjemmeside kan man få et overblik over, hvordan danske virksomheder med deres ekspertise kan bidrage til en bæredygtig genopbygning af regionen, og hvorledes genopbygningen finansieres.

De berørte lande er primært Indonesien, Sri Lanka, Indien, Thailand og Maldiverne. Desuden er Malaysia, Myanmar, Bangladesh og Østafrika (Somalia) berørt.

Hjemmesiden giver gode råd om, hvordan du som virksomhed kommer videre samt give en række faktuelle oplysninger såsom en oversigt over de samlede finansielle tilsagn om bidrag, væsentlige donorers bidrag og en tentativ fordeling på lande og sektorer.

Der vil desuden være oplysninger om konkrete projekter, og hvorledes den internationale indsats koordineres.

Håndværksrådet undersøger i øjeblikket mulighederne for at indgå et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp vedrørende hvilke tiltag man på langt sigt kan gøre for at hjælpe med genopbygningen.

Kilde: Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127