23948sdkhjf

25 forslag til ny bydel

Gennem de sidste tre måneder studerende fra hele landet arbejdet hårdt på at udvikle forslag til en omdannelse af Kødbyen i København. De 25 grupper er med i Colliers Award 2013.
Fredag den 29. november modtager Colliers løsningsforslag til, hvordan Den Hvide Kødby kan udvikles og gøres til et af Københavns mest driftige områder.

25 grupper af studerende er med i Colliers International Danmarks idékonkurrence, Colliers Award 2013, der sigter mod at gøre det i dag oversete byudviklingsområde til et af de største aktiver i fremtidens København.

Colliers er i løbende dialog med konkurrencedeltagerne, som alle har lagt rigtig meget arbejde og timer i projekterne. Una Christine Castella MacDonald og Kristian Sofus Hansen, som begge læser på Kunstakademiets Arkitektskole, har blandt andet været på besøg i Kødbyen for at tale med lejerne:

- Vi har talt med forskellige brugere i Kødbyen, som primært var positive over områdets mulige udvikling, men vi talte også med en af de gamle slagtere, som synes, at området er ødelagt. Derfor har det været særligt vigtigt for os at udvikle området på en måde, så der stadig er plads til de nuværende ’gamle’ erhverv og hvor de originale arkitektoniske løsninger bliver fremhævet.

Blandt deltagerne er også Eskild Pedersen, Andreas Munksgaard og Jakob Teglgård fra Kunstakademiets Arkitektskole, der har analyseret Den Hvide Kødby og sammenlignet området med Nyhavn, Christiania og Jærgesborggade.

- Vi har stor respekt for Kødbyen som den er nu, og den udviklingsfase, som allerede er i gang, kommer til at vare mange år. Vores fokus har blandt andet været at skabe en vedvarende social bæredygtighed.

Colliers Award har også vakt opmærksomhed blandt internationale udvekslingsstuderende. Madeline Joyce og Molly Rizzo fra Melbourne i Australien ser det som en fordel, at de ikke har en forudindtaget holdning til området, og føler, at de har haft en stor fordel i og med, at de både har oplevet området som turister og lokale.

Dommerkomitéen består af Louis Becker, direktør og partner i Henning Larsen Architects, Pia Allerslev, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Christian Have, kreativ direktør og indehaver af Have Kommunikation, Karsten Ifversen, arkitekturredaktør på Politiken og Peter Lassen, partner og COO i Colliers International Danmark A/S. Dommerne råder over et præmiebudget på 75.000 kr. og alle indkomne forslag bliver udstillet den 14. januar Colliers’ årlige ejendomskonference.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109