23948sdkhjf

Gulvprisen 2004

[i]Når nytænkning og tradition går hånd i hånd, Gulvprisen 2004 er ganske ekstraordinært delt i to. Det gælder spændet mellem nytænkning og tradition og spillet mellem det klassisk smukke og det anderledes spændende.[/i]

Når nytænkning og tradition går hånd i hånd, Gulvprisen 2004 er ganske ekstraordinært delt i to. Det gælder spændet mellem nytænkning og tradition og spillet mellem det klassisk smukke og det anderledes spændende.

En spændende nytænkning af et velkendt materiale – på den ene side – og et utroligt smukt gulv, hvor de håndværksmæssige traditioner og den faglige dygtighed er sat i højsædet – på den anden.

Med de to meget forskellige og hver på sin vis yderst kvalificerede gulve, har dommerkomiteen bag ”Gulvprisen 2004”, som uddeles af GSO – Gulvbranchens Samarbejds- og Oplysningsråd, denne gang helt ekstraordinært valgt at dele gulvprisen i to.

- Der vægtes meget forskelligt i de to projekter, henholdsvis et gulv i Blue Water Shipping skabt af Vesla A/S Gulvteknik, og gulvet i koncertsalen i Københavns nye Opera lagt af P. Rasmussen & Sønner.

Og såvel nytænkningen på den ene side og det fantastisk smukke håndværk på den anden er vigtige aspekter i hele udviklingen af gulvbelægninger og gulvlægning i fremtiden, lyder dommerkomiteens begrundelse for at dele gulvprisen i to.

Med Gulvprisen følger - ud over æren - et rejsestipendium til en værdi af 7.000 kr. til hver af vinderne.

Gulvet i Blue Water Shipping

- Her er tale om en nyudvikling af et velkendt materiale, nemlig terrazzoen. Men det gælder terrazzo på epoxybasis, Decocon Terrazzo.

Gulvfladen er bearbejdet, så det er mere resistent end terrazzo, det er mere fleksibelt, så det ikke revner, som man ville risikere med en så stor flade i terrazzo, og så giver det gode muligheder for at skabe individuelt design på gulvet, lyder det fra dommerkomiteen, der består af indretningsarkitekt MDD og farveplanlægger Vibeke Birch, arkitekt MMA Stig Ib Christensen, indretningsarkitekt MDD Anders Lohse, journalist Pia Finne og direktør i GSO, John Steffensen.

Gulvbelægningen er udviklet af Vesla A/S, som forklarer, at der med den fugefri epoxy-terrazzo er rig mulighed for at udvikle nye, spændende gulvbelægninger. Overfladen er nem at holde ren og behagelig at gå på, og både pris- og kvalitetsmæssigt kan den nye belægning holde sig på niveau med klinker.

Gulvet i Operaens koncertsal

- Smukkere kan det ikke gøres. Alle håndværksmæssige traditioner er holdt i hævd. Alt er gennemført ned til mindste detalje.

Der er ikke gået på kompromis, og der skal slet ikke herske nogen tvivl om, at gulvet i Operaens koncertsal uden problemer kan ligge klassisk og smukt i de næste 100 år.

Helheden er utrolig smuk, og det samme gælder det samlede indtryk af hele bygningens indre, lyder det fra dommerkomiteen om Gulvprisens anden vinder P. Rasmussen + Sønner for gulvet i Operaens koncertsal.

Gulvet i ammoniakbehandlet, kernerøget og oliebehandlet eg er lagt i stavparket, der er udført med en meget stor detaljegrad.

Dels krummer gulvene i sidegangene i flere planer, og dels er der nedfældet lys og ventilation i trin og i stolerækkerne. Ydermere er der indlagt mange funktioner i gulvene, og nogle partier kan flyttes og tages op.

Arkitekt på projektet er Henning Larsens Tegnestue.

- Med de to vindere af Gulvprisen 2004 har vi ramt netop dét, der skal være med til at tegne gulvtrenden i fremtiden, fastslår dommerkomiteen. Det gælder nytænkningen og innovationen – lysten og modet til at bryde med de kendte grænser og forsøge sig med det ukendte.

Kun her sker nyskabelserne. Men samtidig er det vigtigt, at holde fast i de håndværksmæssige traditioner, der betyder alt for gulvbranchen. Nemlig at sikre, at gulvene også i fremtiden bliver lagt med ekspertise og høj faglig viden.

Kilde: GSO

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093