23948sdkhjf

Områdefornyelse i Aabenraa midtby til debat

Første skridt til at omdanne Aabenraa til Fremtiden Købstad tages med udarbejdelse af et program for områdefornyelsen. På et møde den 23. oktober henter man input til projektet.
Områdefornyelsen i den sydlige del af Aabenraa skal være med til at realisere planerne for Aabenraa som Fremtidens Købstad. Første skridt er at udarbejde et program for områdefornyelsen med beskrivelse af, hvordan kommunen vil prioritere og anvende pengene. På mødet kan alle interesserede borgere, erhvervsdrivende og foreninger komme med input til programmet. Hvad ser borgerne i området som vigtige brikker i en områdefornyelse?

Når programmet er udarbejdet, skal det behandles i fagudvalg og byråd, inden det skal afleveres til ministeriet senest 1. april.

Inspiration og idéer
Til borgermødet medbringer Aabenraa Kommune de idéer, som lige er kommet ind ved arkitektkonkurrencen om Fremtidens Købstad. Som et led i konkurrencen blev de tre konkurrerende teams nemlig også bedt om at komme med ideer til områdefornyelsen. Det er Transform, Adept og Cobe/SLA, som deler førstepladsen i byplankonkurrencen.

Læs mere: Tre vindere af ’Fremtidens Købstad’.

- Det betyder dog ikke, at en eller flere af disse ideer nødvendigvis skal gennemføres. Men de vil blive præsenteret på borgermødet, så kan deltagerne forholde sig til, om de mener, det er gode idéer, der skal arbejdes videre med. Og vi kan høre, om borgerne selv har andre ideer, der skal med i processen, forklarer projektleder Anette Kold, Kultur, Plan & Fritid i Aabenraa Kommune.

På samme måde vil pointer fra programmet for områdefornyelsen blive taget med i det videre arbejde med Fremtidens Købstad.

15 mio. kr. til projektet
Når programmet er afleveret til ministeriet, vil prioriterede projekter blive detailplanlagt og projekteret i løbet af forsommeren. Realisering og anlæg af de prioriterede projekter sættes i gang umiddelbart efter endeligt tilsagn fra ministeriet, hvilket forventes medio 2014. Pengene er allerede reserveret til Aabenraa.

Den samlede områdefornyelse forventes at løbe over 5 år. Der bliver sat 15 mio. kroner af til den. Heraf bidrager ministeriet med de 5 mio. kroner og Aabenraa Kommune med resten.

Borgermødet finder sted den 23. oktober i byrådssalen på rådhuset i Aabenraa, Skelbækvej 2. Mødet begynder kl. 19. Tilmelding er nødvendig og skal ske via hjemmesiden aabenraafremtidenskøbstad.dk/relaterede projekter, hvor man også kan se områdets afgrænsning.

Områdefornyelsen er en del af Aabenraa Kommunes Vækstplan 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094