23948sdkhjf

13.000 m² domcil ombygges for 25 millioner

PKA Ejendommen investerer 15-25 mio. kr. i at ombygge og opdele NCCs gamle, 13.000 m² store domicil i Tuborg Havn.
Efter halvandet år uden lejere i det gamle NCC-hovedkontor har PKA-Ejendomme valgt at investere et større beløb på at opdele ejendommen i mindre enheder, så der kan komme gang i udlejningen. Det skriver Børsen.

Prisen for at have bygningen stående tom har været anslået 33 mio. kr. i tabte indtægter, mens opdelingsarbejdet anslået vil koste et sted mellem 15 og 25 mio. kr. De tekniske systemer, der er indrettet til én bruger, er en af de helt store poster. Alene opdeling af strømforsyningen ligger i omegnen af 10-12 mio. kr.

Arkitema-partner hjerne bag
Omdannelsen af den 13.000 m² store kontorbygning har partner i Arkitema Dorthe Keis stået for. Hovedudfordringen var en opdeling af bygningen, så den nu - modsat den oprindelige indretning - tog højde for flere brugere.

- Hvis huset var tegnet som flerbrugerhus, ville det ikke være blevet så "spaciøst". En lejer vil ikke betale så meget til fællesarealerne – det skal svare proportionalt til lejemålets størrelse. Lejer man 200 m², skal man ikke samtidigt leje 100 m² fællesareal. Vi har kigget på arealoptimering og vurderet, om det overhovedet kan skæres op i mindre enheder, siger Dorthe Keis til Børsen.

Nye lejere skulle flytte ind i den – til den tid – opdelte bygning til februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125