23948sdkhjf

Fra roadmap til realitet: Klimainitiativ bliver til forening

For at skubbe yderligere til bæredygtighed i byggeriet stifter folkene bag klimainitiativet Reduction Roadmap nu en egentlig forening

Med afsæt i den opbakning fra bygge- og ejendomsbrancherne, som klimainitiativet Reduction Roadmap har fået, stifter parterne bag nu en forening, der kan videreføre arbejdet. 

- Reduction Roadmap har samlet byggebranchen omkring fælles mål for omstilling og vist at branchen er klar til at tage ansvar og lederskab. Den bevægelse ønsker vi at forankre i en forening, der giver langt bedre handlemuligheder, udtaler Sinus Lynge, medstifter af tegnestuen Effekt og en af folkene bag Reduction Roadmap, i en pressemeddelelse. 

Formålet med at etablere en egentlig forening er ifølge folkene bag at skabe bedre forudsætninger for at omsætte viden om de planetære grænser til konkrete mål, der kan motivere til handling og skabe reel forandring i byggeri- og ejendomssektorerne.

- Foreningen Reduction Roadmap giver os et fundament til at fortsætte med at omsætte de planetære grænser til klare mål for byggebranchen både i Danmark og internationalt. Med støtte fra hele branchen kan vi fortsætte med at påvirke investorer og politikere til at sætte fart på den grønne omstilling, siger partner i Cebra, Mikkel Schlesinger.

Foreningen får sekretariat hos Dansk Erhverv, der støtter op om Reduction Roadmap. Bestyrelsen vil i første omgang bestå af Sinus Lynge, Mikkel Schlesinger og Steffen Maagaard, der henholdsvis repræsenterer de stiftende parter Effekt, Cebra og Artelia.

Reduction Roadmap

  • Reduction Roadmap er et forskningsbaseret initiativ, der er udviklet i et tværfagligt partnerskab mellem Effekt, Artelia og Cebra og har modtaget støtte fra Realdania og Villum Fonden. 
  • Forskere fra Aalborg Universitet, DTU, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet har bidraget med udarbejdelse af white-paper og data-validering.
  • Hidtil har Reduction Roadmap primært været kendt som et værktøj, der oversætter klimamålene i Paris-aftalen til årlige reduktionsmål for dansk byggeri. 
  • I 2023 udkom det i en version 2.0. med afsæt i de nyeste klimadata. På den baggrund valgte parterne at fokusere på, hvad der er mest effektivt og realistisk at gøre på den korte bane. Forslaget blev en ny græn­seværdi for bygningers klimaaftryk på 5,8 kg CO₂-ækv./m²/ år gældende fra 2025. 
  • I skrivende stund har mere 630 aktører på tværs af byggebranchen vist deres støtte til forslaget på projektets hjemmeside og andre kanaler.

Kilde: Reduction Roadmap

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101