23948sdkhjf

Over 100 år gamle haller udfordrer Aarhus' stadionprojekt

Brandsikkerheden i de mere end 100 år gamle stadionhaller ved Aarhus Stadion skal opdateres for mange millioner. Ellers kan der ikke gives en ibrugtagningstilladelse til det nye stadion

Aarhus' kommende stadion med 24.000 pladser for enden af Stadion Allé er stødt på to nye ekstraregninger. Samlet løber de op i 25 mio. kr.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Den første og mindste ekstraregning knytter sig til en gangbro i glas mellem det nye stadion og de mere end 100 år gamle stadionhaller. Tanken er at bruge søjlehallerne i hallerne som indgangsparti via glasbroen. Her er tilkoblingen fra hal-siden, til en anslået pris på 5 mio. kr., stadig ikke finansieret.

Værre er en anslået udgift på 20 mio. kr., der også knytter sig til de to gamle stadionhaller. Denne ekstraudgift er heller ikke finansieret.

Siden hallerne blev bygget, har renoveringerne ikke haft et omfang og en karakter, der gør, at de kan leve op til nutidige brandkrav. Før dette er bragt i orden, kan der ikke gives en ibrugtagningstilladelse til det nye stadion.

Især taget skal brandsikres, hvilket kræver nyt tagpap.

Rambøll, der har udarbejdet en analyse af bygningernes tilstand for Aarhus Kommune, anbefaler desuden en generel renovering af hallerne. Dette er ikke medtaget i prisen.

Forsinket i mange måneder

Stadionprojektets samlede økonomiske ramme er på 650 mio. kr. Pengene kommer dels fra donationer fra Salling Fondene og Lind Invest på hver 250 mio. kr., dels fra AGF, der skyder 150 mio. kr. i projektet.

Ekstraudgifterne er ikke det eneste problem, der har ramt byggeriet.

Tidligere på måneden blev det bekræftet, at uforudsete jordbundsforhold forsinker stadionprojektet, så det forventes at blive færdigt i slutningen af 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062