23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Ny kurator skal se på Pihl-konkurs

På vegne af de mange entreprenørvirksomheder, der er kommet i klemme efter Pihl & Søns konkurs, vil Dansk Byggeri have en ekstra kurator til bords med boets nuværende kuratorer.
Regningen efter Pihl & Søns konkurs lander i stort omfang hos de mange entreprenører, som har haft samarbejder med Pihl & Søn. Det anslås, at der er såkaldte simple krav for cirka 2 mia. kr., og at en meget stor del af dette beløb er penge, som en lang række entreprenørvirksomheder har til gode.

- Konkursen gør ondt i mange entreprenørvirksomheder, og det er også baggrunden for, at vi i Dansk Byggeri forsøger at samle branchens udestående og få plads ved bordet hos kuratorerne med det formål at sikre, at også entreprenørerne bliver tilgodeset, siger adm. direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen i en pressemeddelelse.

Skarp kritik: Konkurs ser veltimet ud
Dansk Byggeri rejser i den forbindelse tvivl om hele konkursens forløb, som kan se ud som om, at det er meget fordelagtigt tilrettelagt for de finansielle kreditorer og meget ugunstigt for f.eks. entreprenørerne. Entreprenørerne har nemlig på den tid af året, hvor konkursen er bekendtgjort allerflest penge til gode. Og Dansk Byggeri noterer samtidig, at de finansielle kreditorer med en såkaldt ”sikkerhedspakke” fik trukket 300 mio. kr. ud boet inden konkursen via rådgivning fra deres advokater.

Det er altså de selvsamme advokatfirmaer, som har hjulpet med at undgå konkursen og foretaget dispositioner herefter, som nu optræder som kuratorer.

- Nu optræder de så i en rolle, der skal tjekke, om der forud for konkursen er foretaget korrekte dispositioner eller dispositioner af en karakter, der kræver, at der føres penge tilbage til boet. På den baggrund mener vi, at det er oplagt, at der kommer fokus på rollefordelingerne. Vi vil for alsidighedens skyld gerne have endnu en kurator ind i boet, som så også slipper for den tanke, at de to nuværende kuratorer har været for tæt på de finansielle kreditorer. Det vil jo mindske mistroen om egenkontrol, understreger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri har siden konkursen samarbejdet med Lett Advokater med henblik på at skabe samling på entreprenørernes krav. Det betyder, at de medlemmer af Dansk Byggeri, der har udeståender kan henvende sig til Lett Advokater med henblik på at sikre entreprenørernes mulighed for at få, hvad der tilkommer dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078