23948sdkhjf

Aarsleff vinder stort projekt til 700 millioner

Den danske storentreprenør har indgået en kontrakt på renoveringen J-Plant, der er en del af den tidligere Thule Air Base i Grønland

Selvom det kun lige er blevet oktober, kan en del af Aarsleffs medarbejdere godt begynde at finde vintertøjet frem.

Den danske entreprenør har nemlig vundet et udbud til en værdi af 700 mio. kr. på et stort projekt på Pituffik Space Base i Grønland - den tidligere Thule Air Base.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Projektet er en del af renoveringen af basens reserve-kraftværk, J-plant, som har en samlet værdi på 2,1 mia. kr. Amerikanske Serco inc. er hovedentreprenør på opgaven. 

Thomas Kofod Bentsen, afdelingsdirektør for Aarsleffs nordatlantiske aktiviteter, er ikke i tvivl om, hvorfor det er netop hans firma, der er blevet valgt til opgaven:

- Vi har opereret i Grønland i adskillige år og kender til at bygge under de særlige forhold, der gør sig gældende nord for polarcirklen. Samtidig har vi opbygget en god relation til både Pituffik Space Base og bygherren United States Army Corps of Engineers, siger han i pressemeddelelsen.

Vanskelige forhold

Blandt de opgaver Aarsleff skal løse for Serco er jord-, beton- og stålarbejder, udskiftning af facade, indvendige apteringsopgaver, installationer og ikke mindst logistik.

Særligt sidstnævnte har været et stort fokuspunkt i den indledende fase. Vejret og en afsides beliggenhed skaber nemlig udfordringer for levering af materialer. Der er kun to årlige ruteskibe til Pituffik Space Base fra henholdsvis Fredericia og Norfolk, Virginia i USA. Lufttransport af cement er stort set umuligt, skriver Aarsleff i pressemeddelelsen. 

Selvom opgaven er vanskelig er der ikke bekymring at spore hos Thomas Kofod Bentsen:

- Du kan ikke sammenligne byggeri i Nordgrønland med andre steder i verden. Vi arbejder i permafrossen jord et sted, hvor vintertemperaturerne når ned omkring 40 minusgrader, og udendørs arbejde kun er muligt fra juni til september. Alt mandskab og alle materialer skal sejles og flyves op til basen. Men netop de helt særlige omstændigheder gør Grønland så enestående, og vi glæder os til opgaven, siger han afslutningsvis i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11