23948sdkhjf

Tre nomineret til bedste boligrenoering

De tre nominerede boliger til Danmarks nye store arkitekturpris er fundet, og hermed er afstemningen, der skal afgøre, hvilket hus der skal vinde IdéPrisen 2013 gået i gang.
De nominerede huse er alle om- og tilbygninger udført hos danske boligejere med rådgivning og assistance fra en af de godt 100 arkitekter, der er medlem af sammenslutningen Danske BoligArkitekter. Og det er boligejerne, der nu kan stemme om, hvilket hus der skal vinde IdéPrisen i år.

De nominerede huse kan være nybyggerier såvel som om- og tilbygninger. Fællesnævneren for de endeligt nominerede til IdéPrisen er idé, samarbejdet mellem boligejer og arkitekt samt den øgede livskvalitet, som boligejeren har fået efter at have benyttet arkitekten som fagmand.

De nominerede til IdéPrisen 2013 er:
Holte: Den simple idé: Familien i Holte brugte reelt ikke 50 m2 af deres nye hus. Det blev den 6. fagmand på opgaven, arkitekt Nanna Bering fra Virum, der fik den forløsende idé: Nemlig at omdanne den ubrugelige gang ud til de 50 m2 tilbygning til et køkken med lys og højt til loftet, og dermed skabe et helt nyt familiecentrum i huset.

Silkeborg: Nænsom ombygning af 60’er-parcelhus: Arkitekt fra Vejle Allan Lorenzen tog med familien ud til det typiske gule parcelhus, allerede før købsaftalen var underskrevet. Han så straks potentialet i huset, der fik ny carport, en tilbygning med badeværelse og en nænsom makeover indvendigt og udvendigt, hvilket har løftet husets værdi betragteligt.

Hjortekær: Den helt store energirenovering: Placeringen lige op af Dyrehaven var fantastisk, men familien fandt parcelhuset mørkt og ønskede desuden de faste udgifter til energi mindsket betragteligt. Arkitekt Anette Meldgaard fra Lyngby fik opgaven med at skaffe lys og store, smukke rum i huset og energimæssigt føre det frem til standard for 2020 med bl.a. genvinding af varme, udvendig isolering og solvarmepaneler.

400 boliger renoveret
Afstemningen foregår på www.danskeboligarkitekter.dk/ideprisen fra i dag d. 24. september til 31. oktober. Her kan man også læse mere om husene, finde beskrivelser af arkitekternes arbejde og se billeder fra de nominerede boliger samt 400 andre huse, der er renoveret af ordningens boligarkitekter.

En fagjury har indstillet de endeligt nominerede, der er fundet blandt de 400 boliger på www.danskeboligarkitekter.dk . Fagjuryens stemmer vægter ligesom danskernes stemmer 50 %, når den endelige vinder af IdéPrisen 2013 skal kåres ultimo november 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095