23948sdkhjf

Drømmer om nyt campus i Ørestad

En af landets største tekniske erhvervsskoler har udset sig et areal ved Royal Arena på Amager som hjemsted for et nyt uddannelsesmiljø

Ørestad bliver hjem for et nyt uddannelsesområde, som spiller sammen med det lokale erhvervsliv.

I hvert fald hvis TEC - Technical Education Copenhagen, som både er et teknisk gymnasium og en af landets store erhvervsskoler, får sin drøm opfyldt. 

Den drøm er svær at indfri i TECs nuværende bygninger på Frederiksberg. Derfor har erhvervsskolen sammen med By & Havn nu taget første skridt til at undersøge muligheden for at opføre en ny campus.

- Med en nybygget campus i Ørestad får vores elever store fællesområder, hvor de kan være sociale med unge på tværs af fagligheder i topmoderne værksteder, laboratorier og makerspaces (kreativt værksted eller træningscenter, red.), udtaler direktør i TEC, Morten Emborg, i en pressemeddelelse.

Det er tanken at designe og bygge en campus, som - udover TEC - kan huse flere andre uddannelsesinstitutioner, virksomheder, interesseorganisationer, faglige organisationer, åbne værksteder og kollegier.

Konkret er det en stor grund på Hannemanns Allé i Ørestad, der er i kikkerten – nær Royal Arena og Arena Skole og Fritid, som er en af Københavns Kommunes nyeste folkeskoler med svømmehal og idrætshal.

By & Havn har netop indgivet en offentlig startredegørelse til Københavns Kommune til brug for en lokalplan med forslag til det nye campusbyggeri i Ørestad. Intet er dog vedtaget endnu; en endelig beslutning om en eventuel flytning vil tidligst blive truffet i efteråret 2025.

Udover Frederiksberg har TEC i dag campus i Ballerup, Gladsaxe, Hvidovre og Lyngby.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063