23948sdkhjf

Blandt Grønlands største infrastrukturprojekter: Lufthavn dumper nyt sikkerhedstjek

Internationale flyvninger fra og til problemramt lufthavn i Grønland er suspenderet yderligere til oktober

Den udfordrede lufthavn i Nuuk er fortsat nødt til at lade fly, der skal flyve ud over Grønlands grænser, blive på jorden.

Lufthavnen har dumpet endnu et sikkerhedstjek fra Trafikstyrelsen og må derfor forlænge suspenderingen af internationale flyvninger frem til oktober.

Det oplyste Greenland Airports på Facebook onsdag ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq.

- Desværre er det ikke lykkedes at komme helt i mål med udbedringen af de fejl, som Trafikstyrelsen har fundet. Det er vi selvfølgelig rigtigt ærgerlige over, siger adm. direktør i Greenland Airports Jens Lauridsen i en udtalelse på Facebook.

Trafikstyrelsen havde ellers i midten af juni godkendt, at den nye lufthavnsterminal levede op til reglerne for luftfartssikkerhed.

De efterfølgende måneder skulle styrelsen godkende en række andre sikkerhedsforhold. Ved et kontrolbesøg i lufthavnen i midten af august valgte Trafikstyrelsen dog midlertidigt at suspendere internationale flyvninger, da der var fundet en række fejl og mangler.

Først lød det fra Greenland Airports, at der blot var tale om dage og ikke uger, før problemerne var udbedret. Den melding ændrede sig dog, da selskabet måtte erkende, at problemerne var større end som så.

Den første uge af september har Trafikstyrelsen været på endnu et kontrolbesøg, som Greenland Airports heller ikke har bestået.

- Vi arbejder intenst og fokuseret på, at få styr på det som mangler, så de internationale flyvninger kan komme i gang igen, og vi beklager endnu en gang dybt de gener, som dette medfører for vores kunder og passagerer, lyder det fra Jens Lauridsen på Facebook.

Indenrigsflyvninger til og fra lufthavnen er ikke påvirket, lyder det videre. Grundet suspenderingen kræver internationale flyvninger fra Nuuk en mellemlanding i eksempelvis Kangerlussuaq eller Kulusuk.

Flere bump på vejen

Arbejdet ved lufthavnen er et af Grønlands største infrastrukturprojekter, hvor der skal etableres en ny lufthavnsterminal og en 2200 meter lang landingsbane.

Som det ser ud på nuværende tidspunkt, er det fortsat forventningen, at den nye landingsbane på 2200 meter kan blive taget i brug 28. november i år.

Når banen er i brug, vil det for første gang være muligt for den grønlandske hovedstad, Nuuk, at modtage større fly direkte fra København, Europa og resten af verden.

Hvis man på nuværende tidspunkt vil flyve fra København til Nuuk, skal man flyve via byen Kangerlussuaq, der på dansk kendes som Søndre Strømfjord.

Arbejdet med den nye terminal og landingsbane har ramt flere bump på vejen. Foruden Trafikstyrelsens fund af fejl og mangler har brandmyndigheder blandt andet også gjort anmærkninger i forbindelse med arbejdet.

Tidligere har adm. direktør i Greenland Airports Jens Lauridsen erkendt, at udfordringerne med den nye lufthavn har været større end ventet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062