23948sdkhjf

Hollandsk firma lurer på Pihl-projekt

Byggeri- og ingeniørvirksomheden TBI er klar til yderligere opgaver på det danske marked, hvor blandt andet et konkret Pihl-projekt er i kikkerten.
TBI Infra, et datterselskab i den store hollandske TBI-koncern, har stået for anlæg af en tilslutningsvej til den kommende Frederikssundmotorvej. Det er firmaets første opgave i Danmark, men der er kapacitet til mere.

Ifølge dagbladet Børsen har administrerende direktør Jan Luijten således rettet fokus mod anden etape af Frederikssundsmotorvejen, hvor arbejdet har ligget stille siden konkursen i E. Pihl & Søn for nogle uger siden:

- Vi har kapacitet til at påtage os langt større opgaver i Danmark, og vi er klar til at gøre anden etape af Frederikssundsmotorvejen færdig efter Pihl, siger Jan Luijten til Børsen.

Han betegner generelt dansk infrastruktur som et varmt emne i branchen på grund af de kommende års massive investeringer i infrastruktur. Det internationale interesse øger konkurrencen og presser priserne. Adm. direktør Jesper Hansen fra Banedanmark og anlægsdirektør Jens Holmboe fra Vejdirektoratet vurderer begge, at prisniveauet relativt set ligger på et lavere niveau i dag end tidligere.

Børsen nævner i den forbindelse et konkret eksempel fra det midtjyske, hvor den nye motorvej mellem Silkeborg og Aarhus skulle føres over Funder Ådal via en 730 meter lang bro. Her var det tyske konsortium Züblin og Dywidag langt billigere end de konkurrerende danske firmaer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081