23948sdkhjf

Planer om hotel i 107 år gammel bygning droppes

Der var store ambitioner for det gamle toldkammer i Nakskov, men voldsomme rentestigninger og manglende fondsmidler sender planerne om et hotel i graven

Året var 2021. Planerne var klar. Økonomiudvalget var enigt. Den gamle toldkammer i Nakskov på Lolland skulle omdannes til et nyt hotel med 25 værelser.

Lolland Kommunes Økonomiudvalg var blevet enige om at sælge Toldboden, som det gamle toldkammer hedder, til godsejer, skovejer, hofjægermester Gustav von Rosen.

Men nu er planer om både salg og hotel droppet.

Det skriver TV 2 Øst.

Ifølge mediet skyldes det en ændring i betingelserne for købet, hvor stigende renter og priser har ændret sig drastisk.

Da det ikke lykkedes at finde fondsmidler nok til at udligne rentestigningen, fik det økonomiske tandhjul bag projektet svært ved at dreje.

Derudover var det også en forudsætning, at en anden kommunal havnebygning nær Toldboden fik forbedrede restaurationsfaciliteter, som skulle tjene et formål for både hotellets gæster og andre aktiviteter på havnen.

Toldkammeret vil derfor forblive tomt, mens det bliver solgt tilbage til kommunen for samme sum, som Gustav von Rosen i sin tid købte det for.

Bygningen blev etableret i 1917 og fungerede frem til 1969 som toldkammer. Siden da har Toldboden haft flere forskellige funktioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063