23948sdkhjf

Ny bydel skal spire fra ruinerne af gammelt mediehus

Jyllands-Postens gamle mediehus rives ned, og i dets sted skal der opføres en ny bydel med alt fra rækkehuse til fitnesscentre 

Når Jyllands-Posten gamle domicil om et halvt års tid er jævnet med jorden, skyder en ny bydel op på Ravnsbjerg Bakke i den sydlige del af Aarhus. Mens P. Olesen står for nedrivningen, er det ejendomsudviklerne og entreprenørerne i Nordstern, der indleder det nye byprojekt. 

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Lokalplanen er allerede godkendt, og den nye bydel kommer til at bestå af både rækkehuse, etageejendomme, supermarkeder, institutioner, fitnesscentre og grønne områder. Der vil i alt blive opført over 400 boliger i det nye område.

Arealet for det nye område tæller over 70.000 kvm. og strækker sig over både Jyllands-Postens gamle grund og et tætbevokset naturareal ved siden af.

Nordstern lægger i en pressemeddelelse vægt på, at Viby i Aarhus Syd er et område i udvikling, tæt på centrum, og hvor der er stort potentiale for yderligere byudvikling.

Den nye bydel får navnet Viby Bakke og forventes at stå færdig i slutningen af 2026.

Projektet forventes certificeret til DGNB Guld, hvilket sikrer, at byggeriet lever op til høje standarder inden for bæredygtighed og kvalitet. Denne certificering dækker over både miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter, og understreger Nordsterns forpligtelse til at levere ansvarligt byggeri.

Jyllands-Posten flyttede i 2020 til sin nye lokation på havnen i Aarhus efter 56 år på Ravnsbjerg Bakke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078